Gyanús ügyek

2023.08.10. 09:28

Joe Biden megint összeveszett egy riporterrel (videó)

Az amerikai elnök nincs hozzászokva, hogy a számára kellemetlen kérdésekre kelljen válaszolnia. Közben az FBI agyonlőtt egy fegyverest, aki feltehetően Bident fenyegette.

MW

Joe Biden amerikai elnök az elnöki helikopter előtt, amint a Delaware állambeli Wilmingtonban lévő birtokán töltött hétvége után visszatér a washingtoni Fehér Házba 2023. augusztus 7-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Michael Reynolds

Joe Biden amerikai elnök szerdán heves szóváltásba keveredett a Fox News amerikai hírhálózat műsorvezetőjével, Peter Doocyval, amikor szóba kerültek azok a leleplező bizonyítékok, amelyek szerint az elnök hazudott. Joe Biden ugyanis korábban többször azt állította, hogy sosem beszélt fiával, Hunter Bidennel a külföldi piszkos és korrupt üzleteiről, és az üzlettársaival sem kommunikált – írja a Magyar Nemzet.

A Fox News beszámolója szerint a zöldenergiáról és az új-mexikói gazdasági intézkedésekről szóló megjegyzéseit követően Doocy arról kérdezte az elnököt, hogy Hunter Biden egykori üzlettársa, Devon Archer azt vallotta a képviselőház felügyeleti bizottságának, hogy tanúja volt annak, hogy az elnök még alelnöki ideje alatt különböző potenciális ügyfelekkel beszélt. Biden azonnal belefojtotta a szót, és magából kikelve heves tagadásba kezdett:

Soha senkivel nem beszéltem üzletről, és tudtam, hogy egy pocsék kérdéssel fog előállni

– sértegette a Fox News munkatársát az amerikai elnök, a jelenet pedig futótűzként terjedt az interneten.

Amióta egyre több korrupt körülmény és terhelő bizonyíték kerül elő a Biden családról, a Fehér Ház látványosan megváltoztatta a kommunikációját – jegyzi meg cikkében a Magyar Nemzet.

Agyonlőtt az FBI egy fegyverest, aki feltehetően Bident fenyegette

Agyonlőtt az FBI helyi idő szerint szerdán egy fegyveres férfit a Utah államban, Salt Lake Citytől délre fekvő Provóban, aki a feltételezések szerint Joe Biden amerikai elnököt fenyegette – közölte a Szövetségi Nyomozó Iroda, írja az MTI.

Az FBI házkutatási parancsot akart végrehajtani Craig Deleeuw Robertson házában, amikor lövöldözés kezdődött. Két rendőrségi forrás szerint a férfinál fegyver volt.

Robertson hétfőn a közösségi médiában arról írt, hogy hallotta, az államba utazik Joe Biden, ezért előkotorja a szekrényből álcaruháját és leporolja a mesterlövészpuskáját. A férfi korábban más közéleti szereplőkkel szemben is erőszakos és fenyegető posztokat tett közzé, magát pedig „MAGA trumpistának” nevezte.

BIDEN, Joe
A Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI munkatársai helyszínelnek Craig Deleeuw Robertson otthonánál a Utah állambeli Provóban 2023. augusztus 9-én, miután tűzharc alakult ki a felfegyverzett férfi és a házkutatásra kiérkező nyomozók között
Fotó: Laura Seitz / Forrás: MTI/AP/The Deseret News

Szomszédai szerint ugyanakkor a lelőtt férfi – aki közösségi profilja szerint 74 éves volt – törékeny idős ember volt, aki bottal járt, és bár rendszeresen volt nála fegyver, nem tartották veszélyesnek.

„Elképzelni nem tudom, hogy elvezetett volna Salt Lake Cityig, ott felállít egy puskát és rálő az elnökre. Ez 100 százalékig kizárt” – mondta egy környékbeli.

A férfi ellen a korábbi fenyegető posztjai miatt indult eljárás. Tavaly szeptemberben azt írta a közösségi médiában, hogy „itt az ideje egy elnökgyilkosságnak. Előbb Joe, aztán Kamala!”. Emellett a Donald Trump korábbi elnök elleni vizsgálódó manhattani ügyészeket is fenyegette. Egyikükről azt írta, hogy megvárja a bíróság parkolójában, és hangtompítós fegyverrel „szép kis lyukat üt a homlokán”. Ezután a fiókját felfüggesztették, majd az FBI is felkereste, és Robertson közölte az ügynökökkel, hogy fenyegetései valójában csak „vágyálmok”, és legközelebb házkutatási parancsot is hozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában