Hatalmas eredmény

2023.08.28. 22:59

Lezárult az elmúlt tíz év legsikeresebb felvételije (videó)

Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára a Facebook-oldalára hétfőn feltöltött videójában osztotta meg a nem mindennapi hírt.

MW

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK Közhasznú Nonprofit Kft. közös szervezésében megrendezett Pont Ott Parti felvételi eredményváró rendezvény résztvevői a fővárosi Budapest Parkban 2023. július 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Hankó Balázs közölte: 

106 691-en nyertek felvételt a megújult, versenyképes, vonzó magyar felsőoktatásba.

 Hozzátette: a Pont Ott Partin már hírt adtak arról, hogy 28 százalékkal nőtt a felvettek száma július végén.

De köszönhetően annak, hogy az idei évben a pótfelvételi során kétszer annyian jutottak be az egyetemekre, mint tavaly, így egyharmaddal, azaz 33 százalékkal több diák kezdi meg a tanulmányait szeptemberben, mint az előző évben

– tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte:

Egy magyar nagyváros lélekszámának megfelelő diák szavazott bizalmat a megújult felsőoktatásnak, melynek egyetemei a világ élvonalában vannak.

Hankó Balázs hangsúlyozta: 

Európában egyedülálló, hogy idén szeptembertől tízből csaknem nyolc diák állami ösztöndíjjal kezdheti meg a tanulmányait.

Örömteli az is, hogy kiemelkedően sokan jelentkeztek pedagógusképzésre, illetve a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai területekre is

– jegyezte meg.

Hozzátette: mindezt úgy sikerült elérni, hogy tavalyhoz képest a felvettek esetében a pontszámok középértéke hat ponttal emelkedett, azaz értékesebb pontokkal lehetett bekerülni a magyar felsőoktatásba.

Egyszóval jó ma magyar egyetemistának lenni

– fogalmazott az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár videójában.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában