Minden készen áll

2023.08.19. 09:19

Orbán Viktor: Kezdődik az atlétikai világbajnokság, Budapesten a világ szeme! (videó)

A miniszterelnök szombat reggel a Karmelita kolostorban fogadta Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre megválasztottak a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Budapest, 2023. augusztus 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Sebastian Coe-t, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb négy évre megválasztott elnökét (b) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Sebastian Coe elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett. A sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz.

COE, Sebastian; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb négy évre megválasztott elnökének tárgyalása (j) a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 19-én
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor szerint az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek, pénzt hoz, de ami ennél is lényegesebb, felhívja a magyarokra a világ figyelmét. A miniszterelnök is megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán számolt be a találkozóról. 

A kormányfő az X-oldalon (korábbi Twitter)  osztotta meg az atlétikai világbajnokság promó videóját. 

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában