Együttműködés

2023.08.20. 13:29

A miniszterelnök a kirgiz államfőt fogadta munkalátogatáson

Orbán Viktor vasárnap kétoldalú megbeszélést folytatott Szadir Zsaparov kirgiz elnökkel a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) munkalátogatáson fogadja Szadir Zsaparov kirgiz elnököt a Karmelita kolostornál 2023. augusztus 20-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A tárgyaláson a felek elégedetten nyugtázták, hogy az országaink közötti dinamikus politikai párbeszéd megalapozza és elősegíti átfogó együttműködésünk további erősítését, ami iránt Magyarország továbbra is elkötelezett.

ZSAPAROV, Szadir; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b3) és Szadir Zsaparov kirgiz elnök (j3) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. A miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Megállapították, hogy az utóbbi időszakban beigazolódtak a Kirgiz Köztársaság budapesti nagykövetségének megnyitásához, valamint a biskeki magyar nagykövetségen történő vízumkiadás megkezdéséhez fűzött remények. Ezek a lépések jelentős mértékben hozzájárulnak a népeink közötti kapcsolatok fejlődéséhez – hangzott el a magyar miniszterelnök és a kirgiz elnök találkozóján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában