Amerikai elnökválasztás

2023.08.13. 12:00

Töretlen Donald Trump népszerűsége, magabiztosan vezet ellenfelei előtt

A volt elnök elleni bírósági eljárás még folyamatban van, de a legfrissebb statisztikai adatok szerint ez nem befolyásolja az újrázni kívánó Trump népszerűségét – írja a Magyar Nemzet.

MW

A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Republikánus Párt alabamai szervezetének javára adományt gyûjtő rendezvényen az Alabama állambeli Montgomeryben 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Butch Dill

A cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy a volt elnök, Donald Trump ellen folyó bírósági eljárás, valamint a jelenlegi elnök, Joe Biden fiának nagy port kavaró ügye egyaránt befolyásolhatja a közelgő 2024-es amerikai elnökválasztást. 

Amint arról a Magyar Nemzet korábban beszámolt, a Hunter Biden viselt dolgaival szemben folytatott nyomozás frissen kijelölt különleges ügyésze, David Weiss elmondása alapján nagy esély van rá, hogy büntetőperbe fogják az elnök fiát, amire az ország történetében eddig még nem volt példa. 

Ugyanakkor azt is kiemelik, hogy a Donald Trump elleni bírósági ügy továbbra is folyamatban van, ám a jövő évi elnökválasztásra vonatkozó legfissebb statisztika szerint ez nincs negatív befolyással az újrázni kívánó volt elnök népszerűségére és esélyeire. 

Az augusztus 10-én publikált előrejelzések szerint Trump toronymagasan, 53,7 százalékkal vezet a republikánus elnökjelöltek között, őt követi Ron DeSantis 14,3 százalékkal, a harmadik helyen pedig Vivek Ramaswamy áll 7,5 százalékos támogatottsággal.

Összehasonlításként február 1-jén Trump 43,6 százalékon állt, fél év alatt tehát több mint tíz százalékponttal nőtt a támogatottsága. Nagyot esett ugyanakkor DeSantis népszerűsége, aki február elején még 35,3 százalékon állt, Vivek Ramaswamy ekkor pedig még nem is volt képben. Az indiai származású, ohiói születésű 37 éves milliárdos üzletember február végén jelentette be, hogy indul az elnökválasztáson, erről a New York Times számolt be. 

A teljes cikket ITT tudja elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában