Fordulatok

2023.09.13. 07:06

A párttámogatások felfüggesztését javasolja Jakab Péter

A politikus úgy gondolkodik, hogy ha a pártjának állami támogatás nélkül kell boldogulni, akkor a többi párt se kapjon támogatást.

MW

Jakab Péter, a Jobbik elnöke beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

„A Nép Pártján állami támogatás nélkül is működik. Függesszék fel a többi párt támogatását is. A pénz legyen a népé” – rukkolt elő legújabb javaslatával Jakab Péter saját közösségi oldalán. 

A Jobbik bukott elnöke jelenleg független országgyűlési képviselőként havi bruttó 1,8 millió forintos tiszteletdíjat kap, ehhez az elmúlt egy évben elég volt 14 alkalommal felszólalnia az ülésteremben.

Természetesen a Jobbik elnökeként, frakcióvezetőjeként tiszteletdíja bőven meghaladta a kétmillió forintot. Akkor Jakab nem reklamált, a pártnak járó évi több mint 500 millió forintot sem dobta a nép közé, miként a pártalapítványnak jutó évi mintegy 700 millió forint sem okozott lelkiismereti kérdést az akkori pártelnöknek. 

Azt is érdemes felidézni, hogy

Jakab Péter, közvetlenül azelőtt, hogy 2022-ben lemondatták volna a Jobbik frakcióvezetői tisztségéről, nyolcvanmillió forintot próbált átjátszani saját holdudvarának. A bukott politikus ugyanis, kihasználva, hogy még frakcióvezető – aki az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt. 

A terv végül kútba esett, és pár nappal később a jobbikos képviselőtársak leváltották Jakab Pétert.

Márki-Zay a támogatóitól gyűjtögetne pénzt

Jakab Péter mellett Márki-Zay Péter is egyre nagyobb figyelmet szentel a pénzügyeknek. A legutóbbi országgyűlési választáson csúfosan elbukott baloldali miniszterelnök-jelölt, aki mellesleg maga ismerte be, hogy az összefogás milliárdokat kapott külföldről, most támogatókat keresve kalapozik. 

Egy, a Magyar Nemzet által megismert levélben a nemrég bejegyzett Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke azt írja, „induló pártként, szerveződő kis csapatként bontogatják zászlajukat, és tudatában vannak annak, hogy ellenszélben kell majd a szolgálatukat végezniük”. 

Anyagi támogatóink jelenleg nincsenek, ezért minden kezdeti költséget magánszemélyként adunk össze. A jövőbe tekintve a célunk nem lehet más, csakis egy erős, 21. századi párt és közösség felépítése, ami igazi alternatívát tud nyújtani azok számára, akik valódi változást szeretnének szeretett hazánkban

– fogalmaz Márki-Zay.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában