Csökken az infláció

2023.09.14. 11:57

December végéig meghosszabbítja a kormány a kötelező akciózást (videó)

A kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja a kormány – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

MW

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az idén július elsején indult online árfigyelő rendszer kapcsán tartott sajtótájékoztatón a budaörsi Tesco bevásárlóközpontban 2023. július 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Hangsúlyozta: az online árfigyelő és a kötelező akciók is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre inkább csökken Magyarországon az infláció.

Az infláció oka a háború és a szankciók, de a kormány nem tétlenkedett, így hónapról hónapra folyamatosan csökkent az infláció

– jelentette ki a kormányszóvivő. Közölte: az élelmiszer-inflációt a decemberi tetőponthoz képest már több mint a felével sikerült csökkenteni.

Ezért döntött úgy a kormány, hogy a kötelező akciókat az eredeti, szeptember végi határidőről az év végéig meghosszabbítja

– mondta Szentkirályi Alexandra. Hozzáfűzte, működik az 

online árfigyelő, és a hatóságok is ellenőrzik a boltokat, hogy betartják-e ezeket az akciókat.

A csütörtökön kezdődött Demográfiai Csúcs kapcsán a kormányszóvivő kiemelte, hogy 2010 óta sikerült egy családbarát fordulatot elindítani, nagy anyagi segítséget és támogatást kapnak a családok a kormánytól. Nagyon nehéz örökséget vett át a kormány 2010-ben – jegyezte meg.

Kifejtette: a kormány még hatékonyabb eszközt szeretne a gyermeket vállaló családok kezébe adni; ahol jól működött a családtámogatási rendszer, ott „emeltek rajta”, ahol pedig megszűnik a csok, ott új támogatási rendszert fognak bejelenteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában