Újabb természeti katasztrófa

2023.09.05. 12:25

Halálos áldozata is van az ítéletidőnek Görögországban

Egy ember meghalt az ítéletidő miatt Görögország középső részén, egy másikat pedig eltűntként tartanak nyilván – tájékoztatta Jannisz Artopiosz tűzoltószóvivő az ERT görög tévécsatornát kedden.

MW

Árvíz pusztít a Görögország középső részén fekvő Milinában 2023. szeptember 5-én

Forrás: MTI/AP/Eurokinissi

Fotó: Thanászisz Kalliarasz

A Daniel nevű ciklon Görögország számos részén okozott gondot. 

Több városban utcákat öntött el a víz, Korfu szigetén áramkimaradás volt, és az ottani repülőtér működésében is fennakadások voltak. A Szporádokhoz tartozó Szkíathosz, Szkopelosz és Alonniszosz szigetén szinte másodpercenként villámlott és dörgött az éjszaka folyamán, a Peloponnészoszi-félsziget nyugati részén található Élisz térségében pedig jégeső tizedelte az olajbogyótermést.

Vóloszban 200 milliméter, a szomszédos Zagorában pedig 516 milliméter csapadék hullott a görög meteorológiai intézet szerint.

Artopiosz elmondta, hogy a vóloszi kórház alagsorát elöntötte a víz, és a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a kiszivattyúzásán.

Évia szigetén az esőzés földcsuszamlásokhoz vezetett.

Meteorológusok szerint az időjárás kedden helyenként tovább romolhat, és csütörtökig nincs kilátás javulásra.

Az ítéletidő elsősorban Görögország középső részét és a Peloponnészoszt érinti. Sok görög örül a heves esőzéseknek, miután az ország nagy részén hónapok óta először nem fenyeget erdőtűz veszélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában