Napi aktuális

2023.09.19. 12:11

Menczer Tamás: a labda egyértelműen a svédek térfelén pattog (videó)

A labda egyértelműen a svédek térfelén pattog, hiszen a mi álláspontunk egyértelműen világos, hogy ha ők szeretnének velünk együttműködni, akkor ne hazudozzanak Magyarországról – mondta Menczer Tamás a Hír TV Napi aktuális című műsorában.

MW

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A külügyi államtitkár hozzátette, az országgyűlési képviselők megosztottak a svédek NATO-csatlakozásával kapcsolatban azért, mert hazánkat folyamatosan kioktatják a svédek és hamis állításokat fogalmaznak meg – írja a Magyar Nemzet.

A beszélgetést itt tudja megnézni: 

Hírlapi kacsa a Szabad Európa honlapján megjelent azon hír, amely szerint a magyar kormány a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban azt várja, hogy a svéd miniszterelnök vagy külügyminiszter Magyarországra utazzon – közölte Menczer Tamás hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a portál azon cikkére reagált, amely szerint a magyar vezetés továbbra is azt várja, hogy vagy Ulf Kristersson svéd kormányfő, vagy Tobias Billström külügyminiszter Budapestre jöjjön, és találkozzon Orbán Viktor miniszterelnökkel vagy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában