1956

2023.09.18. 14:59

Rákóczi Szövetség: már pályázhatnak a középiskolák az október 23-i utazásra

A szervezet idén is meghirdeti a nagy hagyományú és sikerű Diákutaztatási Programját a nemzeti ünnephez kapcsolódóan Kárpát-medencei középiskolások részére.

MW

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke (b) az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott hagyományos fáklyás emlékmenet indulása előtt a Műegyetemnél 2022. október 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte,

a program azt a célt szolgálja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról,

 illetve ehhez kapcsolódóan minél több élmény, kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.ó

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával közös programot szervezzen. A felhívás alapján 300 ezer forint utazási kerettámogatás nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje 2023. október 5-e.

A pályázati űrlap és a további részletek IDE KATTINTVA érhetők el.
Az utazásokat, kirándulásokat 2023. október 14-e és október 29-e között kell megvalósítani. A szervezet tájékoztatása szerint évente közel 30 ezer középiskolás diák utazhat nemzeti ünnepeken, emléknapokon a Rákóczi Szövetség 1994 óta működő Diákutaztatási Programjával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában