Migrációs nyomás

2023.11.13. 07:31

Európa súlyos biztonsági kihívások közepette vergődik

Európa súlyos biztonsági kihívások közepette vergődik: háború van a kontinensen, súlyos fegyveres konfliktus zajlik a kontinens biztonságát nagyban befolyásoló Közel-Keleten, hosszú évek elhibázott migrációs politikája miatt párhuzamos társadalmak jöttek létre Nyugat-Európában, a terrorfenyegetettség egyre veszélyesebb, a migrációs nyomás pedig csak nem enyhül – írta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

MW

Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Tenerifén fekvő Los Cristianos kikötőjében, a háttérben strandolók 2023. november 2-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Alberto Valdes

Szijjártó Péter bejegyzése szerint ezért itt lenne az ideje végre az őszinte szembenézésnek: higgadtan, nyugodtan, józan ésszel végig kellene gondolni, hogy hol csúsztak félre az európai politikai döntések, hogy miért erőlteti Brüsszel továbbra is a migrációt, hogy mi szükség van az európai gazdaság életét megkeserítő szankciók további fokozására, vagy hogy van-e B terv Ukrajnára.

Az EU-s külügyminiszterek mai brüsszeli tanácsa minderre jó alkalom lenne, lehetne. S hogy lesz-e? Nos, hiú ábrándokat ne tápláljunk

– fogalmazott a tárcavezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában