Vatikán

2023.11.28. 23:28

Ferenc pápa egészségi okokból lemondta részvételét az ENSZ klímakonferenciáján

Ferenc pápa egészségi okokból lemondta részvételét az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28), amelyet a hét végén tartanak Dubajban - közölte kedden este Matteo Bruni szentszéki szóvivő, akit a Kathpress katolikus hírügynökség idézett.

MW

A vatikáni média által közreadott képen Ferenc pápa (j) vasárnapi Úrangyala (Angelus) imádságot tart a vatikáni Szent Márta házban 2023. november 26-án

Forrás: MTI/EPA/Vatikáni média

Fotó: -

Mint mondta, annak ellenére, hogy a 86 éves katolikus egyházfő állapota javult, ami az influenzát és a légúti gyulladást illeti, az orvosok arra kérték, hogy tekintsen el az utazástól. 

A pápa az orvosok ezen javaslatát mély sajnálattal elfogadta és lemondta útját

 - tette hozzá a szóvivő.

Az egyházfő szombaton "influenzaszerű tünetekre" hivatkozva lemondta aznapi programjait, 

vasárnap pedig nem személyesen mondta el beszédét a Szent Péter téren,

 hanem lakosztályából jelentkezett be, és üzenetét egyik munkatársa olvasta fel a pápa helyett.

Bruni hétfőn arról számolt be, hogy a katolikus egyházfőnek nincs tüdőgyulladása, de légzési problémái voltak, s intravénás antibiotikumos kezelést kapott.

Ferenc pápa péntektől vasárnapig vett volna részt az ENSZ klímakonferenciáján. Ő lett volna az első katolikus egyházfő, aki elutazik a klímacsúcsra. Egy beszéd és mintegy harminc bilaterális találkozó szerepelt Ferenc pápa napirendjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában