Budapest

2023.11.08. 21:30

Sebastian Kurz: egyre több halált okoz az európai migrációs politika

A budapesti pódiumbeszélgetésen a korábbi osztrák kancellár az egykori és a legújabb európai migrációs politikát, valamint az izraeli háború kontinensre gyakorolt hatását is elemezte - írja a Mandiner.

MW

Fotó: MCC/Gyurkovits Tamás

„Minél nyitottabb az Európai Unió, annál többen indulnak útra, és annál többen fulladnak a Földközi-tengerbe. 

Összességében tehát ez a migrációt támogató politika egyre több halált okoz” 

– mondta az Uránia Nemzeti Filmszínházban Sebastian Kurz. 

A korábbi osztrák kancellár karrierjéről készült legújabb dokumentumfilm magyarországi premierjét telt ház előtt rendezték meg, majd Sebastian Kurz pódiumbeszélgetésen vett részt Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium főigazgatója, Bauer Bence, az eseményt szervező Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója, valamint a Bécsben öt évig nagykövetként dolgozó Nagy Andor társaságában.

Az osztrák – immár – vállalkozó szerint minden megváltozott az európai politikában,

hiszen amikor a magyar kormányhoz hasonló véleménnyel volt a migrációról, nácinak és szívtelennek állították be, ma viszont már ugyanazok a mondatok hangzanak el a baloldali pártoktól is.

„De fontos, hogy a szavakat tettek kövessék” – szögezte le Sebastian Kurz, aki azt is elmondta, nagy kihívást jelent, ha rosszul képzett, a helyi nyelvet nem beszélő férfiak jelennek meg egy országban, sok helyen Nyugat-Európában pedig arra jöttek rá az elmúlt hetekben, hogy az antiszemitizmust is behozták a kontinensre.

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában