Izrael ellen

2023.11.29. 12:23

Soros Európában a migrációt, Keleten pedig a terrort pénzeli

A New York Post nemrégiben napvilágot látott oknyomozó anyaga megállapította, hogy Soros 15 millió dollárt juttatott a Hamasz-párti tüntetések mögött álló csoportokhoz, olyan szervezetekhez, amelyek nyugaton igazolták a Hamász véres támadásait.

MW

Soros György amerikai befektető és filantróp

Forrás: AFP

Fotó: GEORG HOCHMUTH

A milliárdos üzletember 2016 óta több mint 15 millió dollárt juttatott el a közelmúltban az Egyesült Államokban zajló Hamász-párti tüntetések mögött álló csoportokhoz. A New York Post áttekintette a Soros által alapított Open Society Foundations nyilvántartását és megállapította, hogy az adományozó hálózat 13,7 millió dollárt adott egy Tides Center nevű baloldali érdekképviselettel foglalkozó szervezetnek, akik aztán továbbadták a pénzt.

Többek között az Adalah Justice Project-nek. Ez az Adalah nevű szervezet természetesen örömposztokban ünnepelte a Hamász terrorakcióját Izrael ellen – írja a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoportra hivatkozva. 

Ez a szervezet azonban nem feltétlenül a békességéről híres, a szervezet tagjai október 20-án elfoglalták Ro Khanna kaliforniai képviselő irodáját és követelték, hogy írjon alá egy tűzszünetre felszólító határozatot. A tűzszünetre felszólító határozat azonban megakadályozná, hogy kiszabadítsák azt a 200 elhurcolt zsidó túszt, akit a Hamász fegyveresei raboltak el a terrortámadás napján.

A Tűzdalcsoport kutatása arra is fényt derített, hogy a Soros által pénzelt szervezet, az Adalah is támogatta a New York-i Bryan Parkban október 20-án rendezett megmozdulást, ahol a tüntetők antiszemita rigmusokat skandáltak, és olyan táblákat lengettek, amelyen ez volt olvasható: „Nem ítélem el a Hamászt”.

De bőségesen kapott Soros-támogatást a Boycott Izrael Mozgalom is, akik deklaráltan antiszemita célokat tűztek ki maguk elé. Nevezetesen Izrael és a zsidók gazdasági ellehetetlenítését.

 Ide 2018-ban 60 ezer dollárt érkezett az Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF). A csoport október 21-én „Flood Brooklyn for Palestine” névvel tiltakozást szervezett szintén New Yorkban, ahol a tüntetők Izrael feloszlatására szólították fel a nemzetközi közvéleményt.

Soros azonban agresszívebb Izrael-ellenes szervezeteket is támogatott: az Izrael-ellenes zsidó csoportok a Jewish Voicefor Peace (JVP) és az If Not Now 650 ezer, illetve 400 ezer dollárt kaptak.

A TASZ, mint Soros legközelebbi magyarországi szervezete egyenesen azért protestál, hogy lehessen palesztinbarát tüntetéseket tartani Magyarországon – emlékeztet a Tűzfalcsoport. 

Jól látható, hogy Soros György és hálózata éveken keresztül pénzelt olyan szervezeteket, amelyek aztán nyílt támadást intéztek (fizikai és politikai) Izrael és ártatlan zsidó civilek ellen. 

A magyarországi Soros-szervezetek, Soros-féle lapok, pedig próbálják elhallgatni azt, hogy újra feléledőben lenne a nyugati világban az antiszemitizmus, főleg a bevándorlóknak köszönhetően.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában