Közvélemény-kutatás

2023.12.05. 06:19

A magyarok döntő többsége egyetért hazánk hadseregének fejlesztésével

A Magyar Nemzet részére a ­Real-PR 93. által végzett felmérés szerint a magyar lakosság döntő többsége egyetért a magyar hadsereg fejlesztésével. A baloldaliak sem utasítják el a fejlesztéseket.

MW

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen vadászrepülőgépe a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat idején

Forrás: MTI/MH

Fotó: HM Zrínyi Nonprofit Kft. / honvedelem.hu/Luka Dániel

A magyarok döntő többsége egyetért a magyar kormány által kezdeményezett honvédelmi fejlesztési intézkedésekkel – derül ki a Real- PR 93. a Magyar Nemzetnek készített közvélemény-kutatásából. A korszerű haditechnika vásárlását és a katonák fizetésének emelését a lakosság háromnegyede, a katonák létszámának emelését több mint kétharmada támogatja. 

Forrás: Real PR 93.

A kormánypárti szavazók egységesen támogatják a kormány által kezdeményezett haderőfejlesztési intézkedéseket, mindhárom fejlesztési kérdéshez 87-88 százalékos arányban viszonyulnak pozitívan, és mindössze hat-hét százaléknyian negatívan.

Annak ellenére, hogy Dobrev Klára a múlt héten bemutatta alternatív honvédelmi programját, még a baloldali szavazók körében is népszerű intézkedés a korszerű haditechnika vásárlása (62 százalékuk támogatja) és a katonák fizetésének emelése (59 százalékos támogatottság), de még a létszámemelést illetően sem elutasítók, inkább megosztottak, miután 46-47 százalékuk támogatja és ellenzi azt.

Forrás: Real PR 93.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában