Alpáriság

2024.02.12. 15:12

Aljas véleménycikkben ment neki Novák Katalinnak és Varga Juditnak a Klubrádió (frissült)

Az írás hemzseg az ízléstelen sértésektől. Az üggyel kapcsolatban több közéleti szereplő is megszólalt.

MW

Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója beszél a II. Hadd Szóljon - Koncert a Klubrádióért című rendezvényen a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban 2012. október 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Arató András: Kurvák cseréje – ezzel az alpári címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján – írta meg a Magyar Nemzet. A lap tájékoztatása szerint a rádiónál később valószínűleg megérezhették, hogy átléptek egy határt, mivel hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, sőt még az url-t is átírták.

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszik az eredeti verzió 

– mutat rá a Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet

A cím átírásával egyébként sem oldódott meg a gond, hiszen Arató András véleménycikke továbbra is hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta: 

Ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.

Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Megjegyezte továbbá, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat” – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Vizsgálat indulhat a Klubrádió ellen

A Klubrádióban megjelent ízléstelenvéleménycikk miatt becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tesz a legfőbb ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen Tényi István – írja a Magyar Nemzet.
A közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István indoklása szerint az Alaptörvény 12. cikk első bekezdése alapján a köztársasági elnök személye sérthetetlen. A köztársasági elnök sérthetetlensége alkotmányjogi jogállásából következik, nevezetesen abból, hogy a köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

A köztársasági elnök megsértése Magyarország, a magyar nemzet megsértését jelenti. Elengedhetetlen annak a büntetőjogszabálynak a megalkotása, amely a köztársasági elnök személyével szembeni sértő megnyilatkozásokat megfelelően szankcionálja. Úgy gondolom, hogy ettől függetlenül az ilyen magatartások határozott és feltétlen elítélésével nem késlekedhetünk.

– olvasható Tényi István bejelentésében, majd hozzátette nemegyszer hallani az Országgyűlésben patetikus szónoklatokat a köztársaságról, a köztársaság veszélyeztetéséről és a köztársaság védelméről. Ugyanakkor, amikor a köztársaság elnökét éri méltatlan támadás az Országgyűlés néma marad. 
A cikk folytatása ITT OLVASHATÓ!

Lukácsi Katalin felháborodott Arató András véleménycikkén

„Számomra elfogadhatatlan és nem értek vele egyet” – kommentálta a Magyar Nemzetnek a Márki-Zay Péter fémjelezte Mindenki Magyarországa Mozgalom korábbi elnökségi tagja a Klubrádión megjelent botrányos publicisztikát. Lukácsi Katalin szerint ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ez a Klubrádió működését minősítené. 
Szavai szerint ez Arató András tévedése, ugyanakkor a címadás kapcsán hozzátette:

vállalhatatlan, és nagyon örülök neki, hogy lecserélték.

Kálmán Olga szóra sem méltatta a cikket

„A Magyar Nemzetnek nem szeretnék válaszolni” – mindössze ennyit reagált a lapnak a Demokratikus Koalíció árnyék-kormányszóvivője a Klubrádión megjelent, botrányos cikkel kapcsolatban
Gyurcsány Ferenc pártja hiába tetszeleg a női egyenjogúságért való küzdelem egyik zászlóshajójaként, Kálmán Olga a nőket alázó publicisztikával kapcsolatban nem volt hajlandó kritikát megfogalmazni.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Az LMP is reagált reagált a Klubrádió vezetőjének aljas kijelentéseire 

A Magyar Nemzet megkeresésére válaszolva a párt közölte:

az, hogy a volt köztársasági elnököt és volt igazságügy-minisztert ilyen alpári módon az ön által említett jelzőkkel illessék, az elfogadhatatlan, annak semmi köze a jelenlegi ügyhöz, kizárólag egy reményeink szerint régmúlt rendszer fossziliája, mikor a férfiak egyéb eszközeik híján ily módon minősítik a nőket.

A párt hozzátette, Novák Katalin és Varga Judit hibázott, amikor elfogadhatatlan módon kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét.
A cikk ITT folytatódik!

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség is nyilatkozott

Visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika

 – írta a Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ).

Az MNMSZ szerint Arató András

egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről.

Az eredetileg „Kurvák cseréje” címet viselő, aztán óvatosságból átcímezett, de hangvételében még mindig ugyanolyan alávaló fércdolgozat kocsmai stílusban,

minősíthetetlen hangvételben ír a két távozó politikusról, nőiségükben külön és kifejezetten megalázva őket.

Ennek a minősíthetetlen fröcsögésnek a jogi értelmezése Médiaszövetség szerint nem is kérdéses: ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek,

de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy túljutottunk a normalitás minden határán.

A szervezet szerint a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosai most is meg meg kellene szólalni elveik védelmében. Hangsúlyozták:

a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában.

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán reagált a Klubrádió ízléstelen publicisztikájára:

Dúró Dóra: elfogadhatatlan a Klubrádió elnökének alpári kijelentése

 A Klubrádió minősítése alpári és nem megengedhető még akkor sem, ha jogos a felháborodás Varga Judit és Novák Katalin döntése miatt

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a Mi Hazánk elnökhelyettese, Arató András, a Klubrádió elnökének botrányos véleménycikkével kapcsolatban. A publicisztika címében Arató először kurvának titulálta Novák Katalin köztársasági elnököt, és Varga Judit egykori igazságügyminisztert, majd később a kérdéses véleménycikk címét kurvák cseréjéről, bútorok cseréjére javította.
A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Ferencz Orsolya: Arató András véleménycikkéből árad a nőgyűlölet

A stílus maga az ember, egészen elképesztő az írás, amelyből sugárzik a szerző nőgyűlölete – reagált a Mandiner megkeresésre Ferencz Orsolya. 

A miniszteri biztos szerint Arató Andrásnak példát kellene vennie Novák Katalin és Varga Judit döntéséről, és vissza kellene vonulnia a közélettől.

Elképesztőnek és vállalhatatlannak tartja Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos Arató András, a Klubrádió vezetőjének véleménycikkét, amelyben Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter lemondásáról értekezik a szerző.
A cikk IDE KATTINTVA olvasható!

Szánthó: több becsület van Novák Katalinban és Varga Juditban, mint az egész magyarországi baloldalban

Kemény kritikával illette a magyarországi baloldalt a gyermekvédelem és a pedofilok elleni fellépése ügyében Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója hétfő este a HírTV Napi aktuális című műsorában.
Hiányzik a baloldal szótárából az, hogy felelőséget vállalni valamiért, azok a kategóriák, hogy morál vagy erkölcs már régen kikoptak Szánthó Miklós meglátása szerint. 

A baloldalnak a gravitációs pontja a képmutatás, az álságosság és a fake news 

– ezzel utalva arra, hogy a The New York Times úgy írt Novák Katalin ügyéről, mintha szexbotrány miatt kellett volna lemondania. Ezt követően felidézte, hogy Arató András, a Klubrádió vezetője egészen alpári stílusban írt Novák Katalin és Varga Judit lemondására.

Az pedig világos Magyarországon – a magyarországi baloldalt leszámítva – a pedofília kapcsán zéró tolerancia van, hiszen Novák és Varga is ezen az állásponton volt és van és a jobboldalnak mindig is nagyon egyenes testtartása és konzenkves viselkedésmódja volt a gyermekvédelem kapcsán és a pedofília elleni fellépés kapcsán, mutatja ezt a gyermekvédelmi törvény is, amit a magyar baloldal nem szavazott meg.

A cikk ITT folytatódik!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában