Összefoglaló

2024.02.07. 12:00

Orbán Viktor: januárban is volt meló bőven (videó)

A miniszterelnök az év első hónapjának fontos történéseit értékelte.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozójára érkezik Brüsszelben 2024. február 1-jén

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

„Budapesti ügyekben a hiperpasszív siránkozás a jellemző. Örülök, hogy a kormány a tettek mezejére lépett és bevezettünk egy új bérletrendszert, amely lehetővé teszi, hogy a vidékiek, az ország- és vármegyebérlettel rendelkezők ingyen használhassák a budapesti közlekedési eszközöket és vice versa” – fogalmazott Orbán Viktor a TikTok-oldalára feltöltött videóban.

A miniszterelnök a januári történéseket értékelve szót ejtett arról is, hogy a tanárok bérét harminc százalékkal tudták emelni, de további húsz-húsz százalékos emelést terveznek a következő években. 

Már épp ideje volt, hogy rendezzük a tanáraink sorait

– tette hozzá.

A kormányfő szót ejtett róla, hogy diplomáciai csúcs zajlott Budapesten és külföldön is, miután fogadták a szlovák, a vietnámi és a moldáv miniszterelnököt. Jelezte, hogy mindhárom kapcsolat fontos Magyarország számára.

Aztán elmentünk Brüsszelbe, hogy megakadályozzuk, hogy a magyarok pénzét elégessék az ukrajnai háborúban. Magyarország nem szállít fegyvereket. A béke pártján állunk és ezt most már Brüsszelben is kezdik kapiskálni

– húzta alá Orbán Viktor.

A nemrég lezárult nemzeti konzultáció kapcsán köszönetet mondott a résztvevőknek, továbbá leszögezte, hogy jó eszköz volt a kezében, így sokkal könnyebb volt Brüsszelben elérni egy jó megállapodást.

A konzultáció világos beszéd. Migránsgettók nem lesznek, fegyvert nem szállítunk Ukrajnába, a gyerekeinket pedig hagyják békén

– rögzítette a miniszterelnök.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában