Riasztás

2024.03.08. 23:12

Ámokfutást hiúsíthattak meg német rendőrök egy Berlin melletti iskolában

Valószínű ámokfutást hiúsítottak meg német rendőrök a Berlin melletti Petershagen egyik iskolájában, ahol egy késsel és riasztópisztollyal felfegyverzett 22 éves férfit vettek őrizetbe péntek délelőtt - közölte Michael Stübgen, Brandenburg tartományi belügyminisztere.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

 A tárcavezető nagyon veszélyesként értékelte a helyzetet. Mint mondta, nem valamiféle álriadóról van szó. Az elkövető tanárokat fenyegetett meg az általános iskolában. 

A reggeli órákban az iskola egyik alkalmazottja riasztotta a hatóságokat, amelyek egy különösen ilyen eshetőségre kiképzett alakulattal vonultak ki a helyszínre. 

A biztonságiak átkutatták az épületet, a fegyverest pedig legyűrték.

 Az akció során az elkövető és a rendőrök egyike könnyebb sérüléseket szenvedett. 

A hatóságok szerint a tettes még az oktatás megkezdése előtt lépett az iskola területére, ahol a titkárság iránt érdeklődött. Első értesülések szerint 

késsel és pisztollyal fenyegetni kezdte az ottlévőket, majd az egyik nőt felszólította, hogy nyomja meg a riasztó gombját. 

A tettes az iskola egykori diákja volt, indítékát azonban egyelőre homály fedi. Fenyegetés, kényszerítés és illegális fegyvertartás címén őrizetbe vették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában