Kettős karrier

2024.03.01. 13:02

Sportszázad: több mint 150 fiatal kötött szerződést a Magyar Honvédséggel

Az újoncok a versenysport mellett önkéntes tartalékos katonaként teljesítenek majd szolgálatot.

MW

Dósa Dániel válogatott vívó (j), miután aláírta a szerződést kezet fog Kaló Miklós ezredessel, az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred parancsnokával a Magyar Honvédség Sportszázada új sportolóinak szerződéskötése alkalmából tartott ünnepségen Gödöllőn, az MH Vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred bázisán 2024. március 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Krizsán Szabolcs százados, a Sportszázad vezetője a Pest vármegyei Gödöllőn, az MH Vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred bázisán – ahol 81 fiatal kötött szerződést pénteken –, elmondta, a század tagjai abban a vármegyében teljesítenek majd szolgálatot, ahol élnek és sportolnak.

BALOGH Vivien
Balogh Vivien úszó, miután aláírta a szerződést átadja a dokumentumot Kaló Miklós ezredesnek, az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred parancsnokának a Magyar Honvédség Sportszázada új sportolóinak szerződéskötése alkalmából tartott ünnepségen Gödöllőn, az MH Vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred bázisán 2024. március 1-jén
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A Sportszázad az egész országban jelen van, így a tartalékosok eddigi lakóhelyükön és egyesületükben folytathatják sportpályafutásukat a „kettős életpályán”

– közölte.

Emlékeztetett arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és Nemzeti Sportügynöksége által a Sportszázadhoz való csatlakozásra tavaly meghirdetett pályázatra a 18. életévüket betöltött sportolók jelentkezését várták, olyanokét, akik legalább hazai bajnokságon érmet szereztek.

Összesen 161 sportoló döntött a szerződéskötés mellett, ők már részt vettek az alkalmassági vizsgálaton Szentendrén, alapkiképzésük április elsején indul, akkor kezdik el önkéntes területvédelmi tartalékosként a katonai szolgálatukat – fejtette ki Krizsán Szabolcs.

Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese az MTI-vel közölte,

a Sportszázadnak köszönhetően a legjobb magyar sportolóknak lehetősége nyílik arra, hogy nemcsak a pályán, hanem a Magyar Honvédség keretei között is szolgálják hazájukat, és a versenysport mellett megalapozzák a sport utáni életüket is.

Bozó Tibor altábornagy az ünnepélyes szerződéskötés előtt „a kettős karrier modellről” beszélt a fiataloknak, hangsúlyozva, bevonják őket a katonaéletbe, amit majd az aktív sportpályafutás után is folytathatnak. Az altábornagy kiemelte, a Sportszázad tagjai megtapasztalják a bajtársiasságot, ugyanakkor példaképpé válhatnak az ifjúság számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában