Június 9.

2024.05.26. 09:46

Menczer: az EP-választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz (videó)

Az európai parlamenti (EP-) választás legfontosabb kérdése, hogy Európa háborúba megy vagy béke lesz – jelentette ki a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, írja az MTI.

MW

Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója beszédet mond a kormánypártok országjáró fórumának fonyódi állomásán 2024. május 22-én. Mellette Erdei Barnabás alpolgármester

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Menczer Tamás szerint aki azt mondja, hogy

nem ez a legfontosabb kérdés, az hazudik. Ugyan a baloldaliak azt mondják, hogy nem a háború a legfontosabb kérdés ma Európában, ez azért van, mert ők háborúpártiak, és nem akarnak erről beszélni

– fogalmazott.

A háborúpártiak a gyengéket bedarálják, ez látható Németországban is – jelezte. Rámutatott: Németország onnan indult, hogy sisakokat küldenek, ma már tankokat visznek és sorkatonaságot akarnak.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: a németek egyértelműen kötelező sorkatonaságot akarnak, ezt mondta a védelmi miniszterük, a bajor miniszterelnök, Manfred Weber, az Európai Néppárt vezetője pedig már európai dimenzióban akar kötelező sorkatonaságot. Más német politikusok, tartományi miniszterelnökök pedig pártokon átívelően mondják azt, hogy a kötelező sorkatonaságot a nőkre is ki kell terjeszteni, mert az úgy igazságos – tette hozzá.

Kiemelte: Magyarország békéjének védelme nem egy lezárt folyamat, azt folyamatosan, tárgyalásról tárgyalásra meg kell védenie a miniszterelnöknek. Ez csak akkor lehetséges, ha a magyar emberek június 9-én világos igent mondanak a békére és odaállnak Orbán Viktor miniszterelnök mellé.

Menczer Tamás megdöbbent azon, hogy Piliscsabán a KDNP-s polgármester az iskola mellől el akarja távolítani a Stop háború! feliratú plakátot. Ez a plakát ugyanis közterületen teljesen jogszerűen lett elhelyezve, és a gyerekekre nem a plakát, hanem a háború jelent veszélyt – mondta.

Hozzátette, Piliscsabán a helyi baloldali, háborúpárti önkormányzati politikusok támadták meg a plakátot, és a helyi KDNP-s polgármester a fideszes választókerületi elnökkel, Czuczor Gergellyel együtt „összecsinálta magát”, és teljesítette azt a parancsot, amit a helyi háborúpárti baloldali politikusok kiadtak. Ez szégyen – jelentette ki Menczer Tamás.

Ha valaki a háborúpárti baloldali politikusokat akarja kiszolgálni, akkor át kell állni, van erre példa, ott van Magyar Péter – közölte.

Megjegyezte: meg kell nézni, kik finanszírozzák Magyar Pétert – pontosan ugyanazok, akik Márki-Zay Péter mögött voltak –, és meg kell nézni a jelöltjeit. Példaként hozta fel Kollár Kingát, aki azt mondta, hogy szégyelli, hogy magyar, és agymosottnak nevezte a magyarokat a békepárti álláspont miatt.

Kitért arra is, hogy az elmúlt napokban Magyar Péter vért izzadva próbálta bizonyítani, hogy a Fideszben „belső körös” ember volt. Az igazság azonban az, hogy egy „potyautas” volt, a felesége, Varga Judit néha elvitte rendezvényekre, ott „fogta a felesége szoknyáját, ilyenkor nem volt olyan bátor, mint otthon”, és amikor úgy gondolta, hogy fontos ember közelébe ért, akkor ott „sündörgött és dörgölőzött”. Őszintén szólva, mi „Vargánénak” hívtuk – fűzte hozzá.

Menczer Tamás szerint annak, hogy a „közös európai hajót”, amely most óriási sebességgel megy a háború felé, meg tudjuk állítani, két feltétele van: az európai és a novemberi amerikai választás. Európában minden országban egyre jobban látják az emberek, hogy nem az ő érdekük az, ami történik – mondta.

A bevándorlási válság kezdetén is teljesen egyedül volt Magyarország az álláspontjával, majd egyre többen fogadták el azt, és látták, hogy igazunk van – emlékeztetett.

Ha más országokban is békepárti embereket küldenek az emberek az Európai Parlamentbe, és az Egyesült Államokban Donald Trump nyer, akkor van esély arra, hogy megállítsuk ezt a háborúpárti folyamatot – szögezte le a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

A migrációról szólva Menczer Tamás arról is beszélt, hogy Afrika lakossága a következő húsz évben 750 millióval nő, és ha csak egy kis részük elindul, akkor „Európának harangoztak”, ugyanúgy, mintha atomfegyvereket vetnének be.

Kiemelte: éppen ezért a bevándorlás is fontos tétje a választásnak, óriási itt is a nyomás. A kormány ellenáll, minden jogi és politikai vitát megvív, és ha az emberek támogatják Orbán Viktort és a Fidesz–KDNP-t, akkor továbbra sem fognak beengedni migránsokat – zárta szavait a Kossuth rádióban Menczer Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában