2016.08.29. 14:23
Csináld magad zsúp - Megtanulhatják a helyiek az alapokat
Oszkó - A hegyi pincetulajdonosok maguk tanulhatják meg a zsúpkészítés fortélyait. Legalábbis a Hegypásztor Kör ezt szeretné.
A szelíd turizmusban lehet a Hegyhát jövője, az oszkói szőlőhegyé. Legalábbis a Hegypásztor Kör elnöke, Kovács István azt mondta: a szervezet munkájában alap marad a régi épületek, présházak megmentése, azonban a felújított pincéket állítják fókuszba. A szelíd turizmus iránt már osztrák érdeklődők is vannak. - Fontos szerepet kell vállalnunk a hegyi gyümölcsészet, a tájfajták visszatelepítésének támogatásában. Volt már ez ügyben képzésünk. Harmincan voltak hallgatóink - sorolta az eddigi kezdeményezéseikről Kovács István. Ehhez csatlakozik az a program, amelyben a zsúpkészítés alapjainak elsajátításához hirdet az egyesület tanfolyamot.
A cél az, hogy akinek van már ilyen pincéje, adott esetben maga is meg tudja javítani annak tetőszerkezetét.
