Oszkó

2016.12.05. 16:45

Időkapszulába gyűjtötték az ünnepi gondolatokat

Oszkó - Ötéves a helyi IKSZT. A rövidítés tulajdonképpen a művelődési házat takarja, de integrált közösségi szolgáltató térként a kulturális, közösségi tevékenység mellett teleházat , munkaerőpiaci és vállalkozói tanácsadást nyújt a betérőknek. És még sok mást.

Pogács Mónika

Öt évvel ezelőtt, több mint 48 millió forintos állami támogatásból és az önkormányzat anyagi hozzájárulásával készült el az épület a régi kultúrház helyén, a volt iskola szomszédságában.

Fotó: Pogács Mónika

Az azóta eltelt időszakra emlékeztek egy rendezvényen a helyiek, csaknem 150 vendég társaságában. Fehér asztal mellett beszélgettek a művészeti csoportok, civil szervezetek képviselői, valamint a Hegyhát önkormányzati és kulturális vezetői.

Együtt idézték fel a házhoz kötődő emlékeket. Molnárné Hosszú Klaudia, az intézmény vezetője elmondta: mindenképpen emlékezetessé akarták tenni a falu és a Hegyhát számára egyaránt meghatározó kulturális-közösségi intézmény születésnapját. Például mindenki kapott egy préselt falapocskát emlékül az ünnepről.

A jubileum alkalmából azt kérték a szervezők: minden résztvevő írjon le egy gondolatot a művelődési házról, az itteni élményekről vagy akár általánosabban a kultúra szerepéről, a vidéki létől, annak megtartó erejéről.

Az üzenetek egy dobozba kerültek, amelyet öt évre érintetlenül hagynak az IKSZT munkatársai. Az időkapszulát a tízéves jubileum alkalmával bontják majd ki. A papírlapokra írtakból kiadvány készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!