Kreatívan csomagolni

2019.08.31. 07:00

A lekvárnak is találhatunk ízléses, izgalmas dizájnt

Tart a befőzési időszak, ilyenkor alma, őszibarack, áfonya, szilva, sőt folytontermő eper is megbújik a levelek alatt. Mind arra várnak, hogy üvegbe kerülhessenek.

Nemes Judit

Ugye, milyen kívánatos? Gyümölcs, virág, lekvár Fotó: Shutterstock

Adni jó – és persze kapni is, de ha vendégségbe készülünk, legyen szó órákon át tartó beszélgetésről, vagy villámlátogatásról, egy kis ajándékkal igyekszünk kedveskedni a házigazdáknak. A csokihegyek és bortenger mellett vagy helyett, kitűnő ötlet, ha saját készítésű lekvárjainkat, különleges savanyúságainkat adjuk ajándékba, amelyeket természetesen kreatív ruhába bújtatva személyre szóló, magunk készítette ajándékot nyújthatunk át. Csomagoláshoz jól jön, amikor méteráruboltokban vadászunk csipkékre: lehet venni többfélét is, nemcsak horgoltat, madeirát is, vagy tüllt, zsákszerű, lazább szövésű anyagot, többféle zsinórt – nemcsak textilből, hanem természetes szálból készítetteket is. A csipkékkel, zsinórokkal körbe lehet fogatni az üveg nyakát, vagy laza masnira megkötni, vagy hagyni pici felesleget lógni az üveg oldalán.

Ugye, milyen kívánatos? Gyümölcs, virág, lekvár Fotó: Shutterstock

Egy másik változatnál a szélesebb madeira csipkét az üveg aljára vagy közepére lehet kötni, amely átöleli az üvegtestet. Az tárolóedény nyakát úgy is eltakarhatjuk, ha zsineggel tekerjük körbe és beletűzünk száraz virágot vagy élőt, netán a lekvárunk anyagát adó gyümölcsöt is felhasználjuk a díszítéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!