Támogatott tartalom

2021.09.28. 08:26

Használatban az új kerékpárút

Legyen még vonzóbb úti cél Bük és Iklanberény: ez a célja a TOP-1.2.1 projektnek, amelyben kis léptékű tematikus turisztikai fejlesztéseket valósítanak meg összesen 196,5 millió forintból.

PR cikk

A fasor és a kemping között tavasszal még füves terület húzódott a kápolnától a fürdő felé Bükfürdő városrészen. Mára már használatba vehették a kerékpárosok és a gyalogosok – mutatta dr. Németh Sándor, Bük polgármestere. Hétszáz méteres kerékpárút-szakasz készült, hiánypótló a beruházás, és nem mellékesen egy impozáns sétány fogadja már az arra járókat. Az új szakasz igazodik a már épülő fürdőfőtér kialakításhoz, fontos része lesz az egész városrész arculatának. Fontos kapcsolódás Iklanberény: partnere Bük önkormányzatának saját kisléptékű turisztikai beruházással, egy kerékpáros pihenővel. És a teljes beruházás része még az alsóbüki játszótér építés, vagyis a Deák park átépítése. Mesepark alakul, hiszen tematikus játszóeszközök várják majd az ide látogatókat.

A beruházás mindhárom eleme szolgálja a helyieket is azon túl, hogy turisztikai attrakciókkal bővül a két partner település. A TOP-1.2.1 projektben az összesen 196,5 millió forintos beruházásból a bükfürdői kerékpárút és az iklanberényi pihenő már elkészült, használhatják és használják is azokat a helyiek és a vendégek. A Deák park átalakításán még dolgoznak, ott a „zöld munkálatok”, így a füvesítés és a virágosítás az időjárás függvénye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában