Hirdetés

2022.03.22. 11:50

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák fergeteges bulijával nyílik meg a szombathelyi Petőfi Klub

Magyar népzene, blues, rock, funky, reggae és sok minden más. Humorral és fergeteges hangulattal nyitják meg a szombathelyi Petőfi Klubot Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák.

Pr-cikk

Forrás: Petőfi Klub

Mert ha március, akkor Petőfi.  És ha Petőfi, akkor idén tavasztól már klub, sőt klubhálózat is. Ebben a hónapban nyitják meg kapuikat ugyanis országszerte, sőt a határon túl is a legismertebb és legkedveltebb magyar poéta születésének bicentenáriuma alkalmából életre hívott Petőfi Klubok, hogy kulturális és közösségteremtő rendezvények sorával idézzék meg a 200 éve született költőóriást, miközben a reformkor pezsgő szellemi közegét a 21. század kihívásaival ötvözik.

 

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi-klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása. Idén és jövőre is 100-100 klubot nyit meg a Nemzeti Művelődési Intézet, ahol tartalomszolgáltató partnereivel – többek között a Déryné Programmal, a Filharmónia Magyarországgal, a Hagyományok Házával, a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Petőfi Kulturális Ügynökséggel, a Népfőiskola Alapítvánnyal, valamint a Nemzeti Filmintézettel – együtt a nemzeti értékek megismerését, tudásbővítést, helyi közösségek erősítését szolgáló kulturális programokat szervez. Lesznek komoly- és könnyűzenei koncertek, színházi és irodalmi előadások, könyv- és folyóirat bemutatók, kiállítások, vetítések.

 

A márciusban megnyitott 88 hazai és 12 határon túli Petőfi Klubban ezen a hétvégén péntektől vasárnapig háromnapos, 15 állomásos koncertsorozat köszönti a tavaszt. Kecskeméten, Mezőkövesden, Sopronban, Szombathelyen, Hajdúszoboszlón, Egerben, Győrben, Gödöllőn, Balassagyarmaton, Nyíregyházán, Debrecenben, Pákozdon, Komáromban, Tatabányán és Békéscsabán olyan nagyszerű előadókat hallgathat a közönség, mint mások mellett Tóth Gabi, Szabó Balázs Bandája, Kerekes Band, Kaláka vagy éppen az Anna and the Barbies, Varga Viktor, Vastag Tamás és Vastag Csaba. 


 

FERENCZI GYÖRGY ÉS AZ 1SŐ PESTI RACKÁK KONCERT – Petőfi Klub nyitókoncert

MMIK Szombathely (9700 Szombathely, Ady Endre tér 5.)

2022. március 27., vasárnap, 19:30

A koncerten a részvétel díjtalan, de korlátozott számú. A beengedés érkezési sorrendben történik. 


 

Forrás: Petőfi Klub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában