PR-cikk

2022.05.23. 09:13

A falak csak dekorálásra várnak

Ha a lakberendezés kerül szóba, akkor a legtöbben a különböző bútordarabokra vagy lakástextíliákra gondolnak. Nyilván ezek az asszociációk abszolút helytállóak, viszont a téma korántsem merül ki ennyiben. Sőt! Akad egy felület, amire viszonylag kevesen gondolnak úgy, mint egy érintetlen aranybányára. Pedig ez a hasonlat még csak nem is túlzás.

PR-cikk

Forrás: Shutterstock

A festéken és a tapétán túl is van élet?

Természetesen! Sokan tényleg kevés időt és energiát szánnak arra, hogy a falakat felöltöztessék. Hiszen a festés vagy adott esetben a tapétázás stimmel, a többi pedig nem érdekes. Tény, hogy egy jól eltalált szín beragyogja a teret és nagymértékben hozzájárulhat az érintett helyiség jó hangulatához, optimális fényviszonyaihoz. Na, de kár lenne ezen a ponton megállni, ugyanis a vonzó hatás tovább fokozható. Hogy hogyan? Mondjuk egy varázslatos tükör segítségével.

Azt nem állítjuk, hogy a híres mesében megszokott módon üzemel a kiegészítő, de hogy elengedhetetlen kellék, az biztos. Tágítja a teret, miközben stílusos megjelenésével látványos irányban befolyásolja az érintett helyiség kisugárzását. Szóval semmilyen szempontból sem jó ötlet megfeledkezni róla.

A keret színvilágát célszerű a közvetlen környezet stílusához igazítani, így a harmónia megőrizhető, sőt tovább mélyíthető. Az alapszínekkel persze itt sem lehet hibázni: a fehér és a fekete mindig nyerő, modern környezetben pedig az ezüst és az arany is főnyeremény lehet. Az, hogy mekkora az optimális méretű alternatíva, teljes egészében a szoba paramétereitől függ. Sohasem érdemes túlzásokba esni, mert így az előnyök könnyen a visszájukra fordulhatnak. Az arany középút ebben az esetben is tökéletes választás.

Tükörválasztás esetén érdemes a legújabb trendeket is figyelembe venni: bőven akadnak már olyan modellek, amelyek beépített világítással rendelkeznek, így a felkapcsolás után a tükör igazán futurisztikus összhatást kelt. Ha ez a cél, érdemes ebben a kategóriában is nézelődni.

Mi hiányzik a képből?

Például egy trendi plakát. Ez az a kiegészítő, ami konkrétan a falra kívánkozik, mert öltöztet, mert menő a megjelenése, és mert megunhatatlan. Ráadásul ezerféle módon variálható, szóval a cserélgetés is könnyen megoldható. A színes, érdekes, szemeket gyönyörködtető, tekinteteket lebilincselő verziók mindennek tetejében egyediség és eredetiség szempontjából sem szenvednek csorbát. Mert bár sokan élnek a dekorációs elem nyújtotta előnyökkel, viszont mindenki a maga ízlésére szabhatja a megvalósítást.

A stílusa lehet retro, skandináv, indusztriális, boho vagy éppen glamour, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. A választás után a felhelyezésre is érdemes odafigyelni: a plakát legyen látható helyen, szemmagasságban, hogy fókuszpontként magára vonzza a tekinteteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában