Támogatott tartalom

2021.10.28. 14:35

A MAM 30 éve a családok szolgálatában

Nem sokkal a rendszerváltás után egy korábban a vasfüggöny által elzárt településen indult a termelés. Szorgalmas munkatársakkal szép és magas minőségű cumik gyártásába kezdett a MAM-Hungária Kft. Az eltelt harminc év már történelem, de egyben a jövő alapja is.

PR cikk

A MAM a világ legnagyobb babatermék gyártója, a Föld 5 kontinensének 60 országában kapható-, a babák egészséges fejlődését szolgáló termékek mind Vaskeresztesen készülnek. A megközelítőleg 340 fő lakosú vasi falu nagyvállalata jelenleg 575 főnek ad munkát, így a térség legnagyobb foglalkoztatója. A gyár 1991-ben mindössze 8 fővel kezdte meg működését a településen. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően csak tavaly közel 100 millió darab babaterméket gyártottak, egyetlen műszakban pedig többet, mint amennyi gyermek Magyarországon egy évben születik. A vállalat kezdetekben félmillió cumit állított elő egy évben, 2019-re már elkészült az egymilliárdodik babatermék.

Az első egymilliárdhoz 28 év kellett, a második ünneplésére – a kapacitásfejlődésnek köszönhetően – néhány éven belül már sor kerülhet. A MAM-Hungária Kft. 2018-ban hajtotta végre eddigi legnagyobb fejlesztését: Termelő- és raktárcsarnokok épültek, valamint az irodaépület és a szociális helyiségek is bővültek. A mintegy 2,5 milliárd forint értékű telephelyfejlesztési beruházást a vállalat 100 %-ban önerőből valósította meg. A gyár területe ezzel megduplázódott, 15.000 m2-re nőtt.

A vállalatnál olyan termékek készülnek a babák és szüleik számára, melyek amellett, hogy folyamatosan megújuló dizájnnal rendelkeznek, funkcionálisak, kényelmesek és mindenek felett biztonságosak. A MAM termékeket a legkülönfélébb módszerrel tesztelik és számtalan vizsgálaton kell megfelelniük. Termékeik kifejlesztése során orvosokkal, szakértőkkel és szülőkkel dolgoznak szorosan együtt. Belső követelményeikkel túlteljesítik a nemzetközi szabványokat, amelyek kidolgozásában is részt vesznek. A MAM tevékenységét az Európai Bizottság 2019-ben Európai Termékbiztonsági Díjjal ismerte el.

A munkatársak megbecsülésére, jól létére is kiemelt figyelmet fordít a vállalat, például az éven át tartó komplex egészségprogrammal (pl. szűrővizsgálatok, tanácsadások, vitaminok juttatása és gyümölcsnapok), valamint többek között családi nappal, kirándulásokkal, születésnapi köszöntésekkel és az év végi ünnepi vacsorával, melyek nagyrészét a pandémia alatt is – a lehetőségekhez mérten – igyekeztek megtartani. 2018-ban elsőként nyerte el a MAM-Hungária Kft. a Vas Megye Családbarát Munkahelye címet, egy évvel később pedig a gyár ügyvezető igazgatójának munkáját ismerték el a Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője díjjal. 2020-ban pedig egy országos pályázaton a Szerethető Munkahely címet szerezték meg.

Kiss Katalin, a vállalat ügyvezetője is mindig hangsúlyozza: „A jövő generációjáért: a babákért és a szüleikért, de emellett a munkavállalóink és családjaik jövőjéért dolgozunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában