Szponzorált tartalom

2020.11.27. 13:10

A matracvásárlás, egy hosszú távú befektetés az egészségbe

Országszerte 13 Matrackuckó Alvásszaküzlet van, a szombathelyi bolt, éppen egy éve nyitott meg, ebből az alkalomból beszélgettünk Papp Attila üzletvezetővel, aki amellett, hogy elárulta, mi a matracválasztás titka, egy közkeletű tévhitet is eloszlatott.

Fotó: Unger Tamás

Sokan még ma is azt hiszik, hogy a kemény fekhely mindenre gyógyír, miközben azt, hogy kinek milyen keménységű matrac a megfelelő, leginkább alvási szokásaink döntik el. A kényelmetlen matracok elnyomják a hajszálereket, gátolva ezzel a bőr tápanyag- és oxigénellátását. Emiatt álmunkban sokkal inkább a forgolódással leszünk elfoglalva, mint a pihenéssel.

Fotók: Unger Tamás

Aki például oldalra fordulva alszik, annak egy kemény matrac komoly vállfájdalmakat tud okozni, a túlzottan lágy matracok pedig nem támasztják alá megfelelően a testet, így a gerinc lumbális szakasza túlságosan besüpped. Ezért aztán mindig az a matrac a legjobb, amelyik a legkényelmesebb, ha ezt tartjuk szem előtt, nagyot már nem tévedhetünk, de ha mégis tévednénk, akkor sincs gond, a harmincnapos visszavásárlási garancia gondoskodik arról, hogy végül a legjobb döntést hozzuk meg. Fontos, hogy rendszerben gondolkozzunk – mondja a szakember, a jó matrachoz, kell egy jó takaró és még inkább egy jó párna, hogy ismét az oldalfekvést hozzuk példának, az az ideális, ha gerincvonalunk egyenes, miközben fekszünk.

A Matrackuckóban a Naturtex teljes termékpalettája megtalálható, úgy mint párnák, paplanok, ágyneműk és elérhető egyedülálló termékük, a finn fenyő felhasználásával készített Vágy ágy is, ami tényleg mindent kibír. Saját márkájuk az eredeti merinoi gyapjúból készülő Aranygyapjú és a szintén saját fejlesztésű Magyarországon gyártott hazai termékvédjeggyel is ellátott Álommatrac-család.

Ezek a termékek a legkiválóbb alapanyagok felhasználásával készülnek, és minden igényt kielégítenek, a klasszikus memóriahabos matracok mellett, a tízszer jobban szellőző Cellpurral készült matracok is megtalálhatóak a választékban. A matracokra ugyan tíz év garanciát adnak, a szakember mégis azt javasolja, ha tehetjük, 7-8 évente cseréljük le fekhelyünket. Erre egyrészt higiéniai okokból van szükség, másrészt mert a matracok a leggondosabb használat mellett is elhasználódnak idővel, a matrac belsejében található hab elveszíti rugalmasságát.

Mindemellett pedig változunk mi magunk is, és velünk változnak igényeink. Sokan nem tudják, de a matracokat havonta forgatni kell úgy, hogy a láb és fejrészt megcseréljük, tehát nem kell feltétlenül megfordítani, elég csak forgatni. Erre azért van szükség, mert felsőtestünk jóval nehezebb, ezért így segíthetjük elő, hogy matracunkat mindenhol egyenletes terhelés érje.

A karácsony az ajándékozásról is szól, adni szeretne a Matrackuckó is, a matracokra: 10-30 százalékos, a gyapjútermékekre pedig 25 százalékos karácsonyi akció van, sőt ha valaki telefonon: 06/20-227-3780, vagy online: http://www.agy-matrac.hu/ matracpróbára időpontot foglal, az vásárlás esetén, további 5 százalékot kap. A hűséget pedig már a második alkalommal díjazzák, ugyanis minden vásárlás után pontok járnak, ami később kedvezményekre váltható. Papp Attila szerint a matracvásárlásra úgy gondoljunk, mint egy hosszú távú befektetésre az egészségbe.

 

Matrackuckó Szombathely

9700 Szombathely, Zanati út 27

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 10.00 – 18.00, Szombat: 9:00 – 13:00

Telefon: +36 20 227 3780

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában