Trambulin

2017.09.25. 18:28

Trambulin: nem csak játék, erősíti is a gyermeket

Végre vége a nyári szünetnek és a gyerekek visszamentek az óvodába, iskolába. Akármennyire is szeretjük őket, néha nagyon energiát felemésztenek. Nem tudni miért, de valahogyan kifáradhatatlanok, mintha egy állandóan zenélő gyerekjátékból nem akarna kifogyni az elem. Az pedig nem jó megoldás, hogy TV elé vagy számítógép elé ültessük őket, hogy az majd eltereli a figyelmüket, hiszen fizikailag így nem fognak lefáradni.

vaol.hu

A legjobb megoldás, ha már kicsit idősebbek a gyerekek, hogy beíratjuk valamilyen sportra ami majd felemészti a felesleges energiát. Viszont egy állandó különóra nemcsak, hogy költséges, de általában ezek hetente 2 nap délután 1-1 óránál többet nem is vesznek igénybe. Így ezzel a kis eltereléssel csak időt nyerünk az energiabombáinktól, hogy ne otthon robbanjanak. Többféle játékot is vehetünk nekik, főleg ha egy tágas udvar is a rendelkezésünkre áll. Ezek közül sokkal akár több órán át is képesek lesznek eljátszadozni, de az egyik legjobb választás az eleven gyerekek ellen, a trambulin!

Trambulinon ugrálni mindenki szeret!

Valljuk be, irigyen nézzük mi is a kicsiket, mikor önfeledten ugrándozik a rugózós padlón. Talán gyerekkorunkból még marad némi emlékünk arról, milyen jó is volt ezen a pattogós táblán a repülés érzését megtapasztalni, még ha csak egy kis időre is. A trambulin egy olyan megunhatatlan csoda játék, amivel valamilyen okból fogva, szinte minden gyerek egyformán szeret játszani. Még a legnyugodtabb kölyök is képes ledobni a gátlásait ha az ugrándozásról van szó.

A trambulinoknak már számtalan fajtája létezik a szobában is használható, mobil kis, egy méter átmérőjű változattól az udvarban felállítható, hálóval körbevett vagy megerősített verzión át, az óriás ugrálókig, amiket gyereknapokon kikötözve akárki ki tud próbálni a szabadban rendezett eseményeken. A pattogás azonban nem csak a szórakoztatást szolgálja, de nagyon ügyesen, játékos formában meríti le a gyerekek plusz energiáját, s ezáltal észrevétlenül erősíti a csontokat, izmokat, koncentrációt, egyensúly érzéket és az ügyességet is. Tulajdonképpen a trambulin egy olyan sporteszköz ami szórakoztat.

Gyermek trambulin – a szórakoztató sporteszköz

A mozgékony fiatalságot nehéz lekötni manapság. A digitális eszközök pedig lássuk be nem sokat segítenek. Talán az okostelefonozó gyerek rosszabb mint az eleven, futkározó kölyök. Ezért ha lehetőségünk van rá, akár az udvaron is elférő trambulin beszerzésére – amit manapság már rendkívül kedvező áron is el lehet érni – tegyük meg, a gyerek és önmagunk örömére egyaránt.

A boldogan ugrándozó gyermek nemcsak erősebb lesz de egy idő után különböző trükkökkel fogja gazdagítani az egyhangú: fel-le monotonitású mozdulatokat. A sportolás játékos formája közben ügyesebbé és vidámabbá is válik. Ráadásul kellőképpen lefárad és nyugodtan tud majd koncentrálni más teendőire, mint például a tanulás vagy a házi munkában való segítség. Egyes trambulinok teljesítményébe pedig bőven belefér, hogy néha apuka és anyuka is ugrándozással vezesse le a felgyülemlett feszültséget. Mindent megér, ha hétvégenként a családdal mókázva, egy kerti sütögetés mellett, közösen pattognak a kicsikkel és vidám, perceket szereznek együtt a gyerekekkel.

Címkék#trambulin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában