Hagyomány

2021.10.01. 11:00

Böllérfesztivál, avagy a nagy buli Győrváron

A fél világ a Hegyhátra vándorol október 2-án, szombaton, amikor az Agrárminisztérium, a Vas Megyei Önkormányzat, a helyi önkormányzat és a jánosházi Millennium Polgári Egyesület együttműködésében megrendezik a VIII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt. Nagy buli lesz, a javából.

Merklin Tímea

Fotó: VN-archív

A hagyományt és a minőséget összekapcsoló programon több ezer résztvevő szokott lenni, és rekordhosszúságú kolbászok születnek, hatalmas buli, egész napos kulturális programokkal, a mulatós zene sztárjaival, érdemes a város­lakóknak is kilátogatni – az sem baj, ha nem mindjárt hajnalban.

Mert a program hajnali öt órakor kezdődik a disznó­búcsúztatóval, ezzel egyúttal kezdetét is veszi a böllér­verseny.

A hivatalos megnyitót 12 órakor rendezik: köszöntőt mond Kaczor Zsolt polgármester, V. Németh Zsolt ország­gyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke.

A rendezvényen megkísérelnek új magyar rekordot állítani krumpliprószasütésből, ehhez ötszáz kilogramm burgonya áll rendelkezésre, egymást váltva gyürkőznek neki a nagy munkának a csapatok. A belépés és az egész napos kóstolás ingyenes, lehet válogatni a földi javakból, amelyek összetevői: sült kolbász, disznótoros, krumpliprósza, kenyér, tea, forralt bor, pálinka. A gyerekeknek külön programok lesznek, köztük rajzverseny és mini vidámpark. A fesztivált veterán autók találkozója egészíti ki.

Kiemelt képünkön: Mi szem-szájnak ingere. Kóstolni egész nap lehet a fesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!