programajánló

2018.08.31. 10:00

Ide lesz érdemes menni az első szeptemberi hétvégén megyénkben

Lassan becsengetnek, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hova menni hétvégente. Lássuk, merre érdemes indulni szeptember első napjaiban!

vaol.hu

Illusztráció: pixabay.com

Fotó: pixabay.com

Augusztus 31. Péntek

Kőszeg

Hangzó város 2018. Nyári zeneakadémia. 11 órakor A kőszegi hangok 11 órai megszólalása, 11.10-kor Vágfalvi Simon ünnepi harangjátéka, 11.20-kor Horváth László Liszt Ferenc díjas klarinétművész koncertje, 12 órakor zongora-staféta a Jurisics téren, 16 órakor Városhangolás, szabad zenélés utcákon és tereken, 16.30-kor Radiogram zenekar fellépése, 17 órakor Ostrom-megemlékezés és koszorúzás, 17.30-kor Kendik Péter zongorista a Fő téren, 18.30-kor Be-Jó történelmi táncegyüttes 19 órakor Kőszeg Város Koncert Fúvószenekarának szabadtéri koncertje, 20 órakor Hangzó Város zeneakadémia fesztiválkoncert, 21 órakor Artrakció koncert.

Szeptember 01. Szombat

Vasvár:

Góri Dombi Lovas Nap- Többek között csikós bemutatóval és díjugratással várják az érdeklődőket. A gyermekeknek is készülnek.

Körmend:

20 órától két program is vár mindenkit:

- Jótékonysági est Erdélyi Rolika megsegítésére a Kónya kávéházban

- Szuperbike Maraton a Főtéren 4 órán át

Őriszentpéter:

Veterán Járművek Találkozója

Kőszeg.

17 órakor Városhangolás, 19 órakor Vesperás a hangozó város zeneakadémia résztvevőivel a Szent Imre templomban.

Vaskeresztes

Hagyományőrző nap és szüreti felvonulás. 14 órakor szüreti felvonulás indulása az Alpesi Fogadó és Borháztól a Takser Spatzen zenekarral. 15 órakor hegybírói engedély kiadása a szüret kezdéshez a falu végén, a szőlőhegy kapujában. Szüreti felvonulás a szőlőhegyre. 18.30-kor vacsora az Alpesi Fogadó és Borházban. 19.30-kor szüreti bál a Takser Spatzen zenekarral.

Rábagyarmat

nyárbúcsúztató falunap. 9.00-tól kispályás focitorna a futballpályán, a kultúrháznál 9.00-tól főzőverseny, 12 órától gyermekprogramok: ugrálóvár, óriáscsúszda, zenés, jelmezes műsor, lufibohóc, palacsintázás. 14 órakor íjászverseny a Szentgotthárdi Szent Sebestyén I.E. rendezésében férfi, női, junior kategóriában, díjazással, Cséve Krisztina képzőművész helybeliekről készült portréinak kiállítása. 18:30-tól szórakoztató műsorok. Este bál, zenél a Percsák Zenekar.

Sárvár:

Vas megyei Vadásznap a Nádasdy-várban. Az egésznapos programok mellett, Hubertus mise után sztárvendégként Tolvai Renáta lép fel.

Szeptember 02. Vasárnap

Szombathely

Hang-Tér-Kép családi évadnyitó. A Mesebolt Bábszínház és partnerei családi évadnyitója Szombathely Fő terén 14-19 óráig. Dr. Pesovár Ernő AMI néptáncbemutatói, Ziránó Színház – Csicseri történet, Mesebolt Bábszínház – Batu-tá kalandjai, A hazudós egér.

Kőszeg

11 órakor Hangzó város zeneakadémia – hallgatói zárókoncert a Szent Imre templomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!