programajánló

2021.09.03. 07:00

Nem tudja, mihez kezdjen hétvégén? Mutatjuk a következő napok vasi programdömpingjét

Koncertek, rendezvények várnak ránk minden mennyiségben.

VN

Fotó: VN

KONCERT

SZOMBATHELY Szeptember 3., péntek 19.00 – Bohém kerthelyiség: Alterego (pop-rock), Túlzás. A program ülőhelyes, szabadtéri rendezvény, védettségi igazolvány nélkül is látogatható. Szeptember 4., szombat, szeptember 5., vasárnap 15.30 – Csónakázótó-sziget: Capito Gitárklub koncertje. Szeptember 5., vasárnap 17.00 – Savaria Múzeum parkja: a Weöres Sándor Színház művészeinek koncertje, a közönség a legnépszerűbb zenés darabok, musicalek slágereiből kap egy csokorra valót.

RENDEZVÉNY

BÜK szeptember 3., péntek – TFA Hungary 2021. Bük – Az ország legerősebb tűzoltója verseny. Program: 08.30 megnyitó, 09.15 FCC és TFA verseny (Bükfürdő, Termál krt. melletti 1. számú parkoló), 13.00–15.30 kézműves-foglalkozások, ugrálóvár, 16.00–16.45 záróünnepség. Közreműködik: Katasztrófavédelem Központi Zenekara (Termál krt.). 17.00 Savaria Brass Ensamble rézfúvós együttes – Még a slagból is zene szól (Bükfürdő, Pavilonsor), 20.00–23.30 Pannonia Allstars Ska Orchestra-koncert, Ocho Macho-koncert (Termál krt.).

SZOMBATHELY Szeptember 4-e, szombat, 19.30 B-club – Dezse Balázs, a Pesti TV műsorvezetője lesz a vendég. Szeptember 4., szombat 19.30 – Történelmi Témapark: Energy Dance Team – Változás – gála és jótékonysági est. Elfogadni, alkalmazkodni, feldolgozni – előadás a koronavírus-járvány időszakáról. A táncosok a zene és a mozgás eszközével fogalmazzák meg üzenetüket. A gála a közös élményről, egy nehéz időszak feldolgozásáról szól. A belépés ingyenes, de adományokat elfogadnak, az így összegyűlt összeget jótékonysági célra ajánlják fel. Szeptember 5., vasárnap 14.00–19.00 Fő tér: Hang-TérKép, a Mesebolt és partnerei családi évadnyitója. A szökőkút körül bábszínházi előadások, táncbemutatók és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket. A program megvalósításában a fesztivál célja az igényes szórakoztatáson túl az, hogy a város lakói megismerhessék a közreműködő intézmények nyújtotta lehetőségeket, az új évad/ tanév programjait. Színpadi produkciók: Ziránó Színház – Pulcinella kertészkedik; A három kismalac; Mesebolt Bábszínház – A hazudós egér; Dr. Pesovár Ernő AMI – néptáncbemutató és táncház; Lorigo – táncbemutató, táncoktatás.

KÁLD-HIDEGKÚT Szeptember 4-e, szombat: a Vas megyei mentők napja Sárvár közelében, a káld-hidegkúti vadászházban. Az esemény az idén a Sárvári Mentőállomás 50 éves jubileuma – 70 éves a szervezett életmentés Sárváron – és a 30 éves Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány jubileuma köré szerveződik.

HEGYHÁTHODÁSZ Szeptember 4-e, szombat: Hodászi Mustra, szüreti mulat

ság. 9.30-tól főzőverseny, 10 órakor népi játékok, légvár. 14.30-kor szüreti felvonulás a Batthyány Lovas Bandérium és a BBÁ Táncegyüttes részvételével. 16 órakor játszótérátadás. Átadja: V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. 16.15-kor a Kármentő Népzenei Együttes játszik. 16.50-kor kezdődik a főzőverseny eredményhirdetése. 17 órától színpadon a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes. 17.50-től a Regős Kulturális Egyesületé a pálya. 19 órakor jön „a jó Lacibetyár”. 20 órakor Sorry N’-koncert. 21 órától bál, játszik a Fantasy Duó.

TÁPLÁNSZENTKERESZT Szeptember 4-e, szombat: I. Szentkereszt-találkozó, ahol Bükkszentkereszt és Piliszszentkereszt delegációja mutatkozik be Táplánszentkereszten.

KIÁLLÍTÁS

SZOMBATHELY Savaria Múzeum nyitva: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Állandó kiállítások: Változó kultúrák a változó tájban. Savaria – római város a Borostyánkő úton (Kr. u. 1–4. sz.). Kőtár (Lapidárium). Vas megye és Sabaria/ Szombathely a népvándorláskor és középkorban. Vadászat – közel a természethez. 2022 márciusáig látogatható. Vasi Múzeumi Látványtár nyitva: hétfő–csütörtök 9–16, péntek 9–14 óráig. A Látványtár előzetes bejelentkezéssel látogatható. Járdányi Paulovics István Romkert: A Romkert csak vezetéssel látogatható, az alábbi időpontokban: csütörtök– szombat: 10.30; 14.30; 16.00 órakor. Smidt Múzeum: kedd–szombat 10–17 óráig. Vasi Skanzen: kedd–vasárnap 10–18 óráig. Pitykétől a bicskáig. Fémművesség a vasi hagyományos közösségek életében. A hagyományos fémművesség emlékeiből ad ízelítőt a kiállítás, az egykori Vas megyei aranymosástól a vándorköszörűsök és drótosok munkáján át a vashámorok működéséig. A kiállítás november 7-éig látogatható. Iseum Savariense: kedd–vasárnap: 10–17 óráig. A templom egykori oszlopcsarnokai helyén kialakított, a 21. század igényeinek megfelelő tágas terekben látható az Isis savariai otthona című kiállítás, amely az Iseumban talált leletek mellett az antik ember mindennapjait átszövő magán- és hivatalos vallásosság emlékeit interaktív formában tárja a látogatók elé. Berzsenyi Dániel Könyvtár, földszinti előadóterem: Világosság a sötétségben – válogatás egyháztörténeti és vallásos tárgyú dokumentumokból című kiállítás. A tárlat megtekinthető szeptember 25-éig a könyvtár nyitvatartási idejében.

KŐSZEG Jurisics-vár: keddtől vasárnapig, 10–17 óráig látogatható. Megtekinthető tárlatok: Kőszeg Árpád-kori várai; Kőszeg a 15. században; Nagyhatalmi szembenállás Európában a 15. században; Szulejmán 1532-es hadjárata, Kőszeg ostroma; A kőszegi zálogbirtokosok; Eszterházyak; Földesúri asztal és konyha; Somogyi Győző Történelmi Arcképcsarnoka; de látogatható még a fegyvertár, a lovagterem, történelmi katonai viseleteket és fegyverzetet bemutató grafikai kiállítás, kőtár, a vár nyugati tornya; a kicsiket pedig a földszinten játszósarok, íjászat várja.

SÁRVÁR Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd–vasárnap 9–17 óráig nyitva. Mi vagyunk a huszárok! címmel állandó kiállítás. Magyarország egyetlen huszárkiállítása a leghosszabb ideig fennálló Nádasdy-huszáre zred emlékanyagára építve mutatja be a legmagyarabb fegyvernemet.

Kiemelt képen: Az Ocho Macho is koncertezik Bükön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!