Rendezvények

2021.02.12. 07:00

Programajánló a Valentin-napi hétvégére – Aki piros szívet talál, öröm éri

Tudja meg, mi történik Vas megyében. Böngésszen és válogasson!

Polgár Patrícia

Fotó: Shutterstock

SZOMBATHELY

Február 12., péntek – Berzsenyi Dániel Könyvtár: Nemzetközi Könyvajándéknap. A Berzsenyi Dániel Könyvtár már hetedik alkalommal csatlakozik a nemzetközi könyvajándéknaphoz. Pénteken 9–16 óráig könyves vakrandira várják a titkokat és az olvasást kedvelőket. Úgy, ahogy már tavaly is, ezen a napon a könyvtár előtti könyvespolcon találhatnak az olvasók becsomagolt könyveket. A könyvek tartalmát, műfaját csak egy-egy szóval árulják el, így a választás rejtvény, a megoldásért járó jutalom a csomagolás alatt rejtőző kötet. Ezenkívül 11–12 és 15–16 óra között „meglepetés kölcsönzés” címszó alatt azok, akik a könyvtár Könyvterasz szolgáltatásában ezen a napon telefonon vagy a honlapról elérhető űrlapon küldik el könyvkérésüket, különleges figyelemben részesülnek. Választott könyveik mellé könyvtárosok ajánlanak egy-egy kötetet, s rejtenek csomagjukba meglepetésként.

NICK

Február 12., péntek: Online farsangi jelmezverseny. Bár a korlátozásokat még nem oldották fel, Nicken sem marad el a farsangi mulatság, online farsangi jelmezversenyre várják a legötletesebb maskarákat. A fotókat Nick önkormányzatának közösségi oldalára várják. Bárki nevezhet, aki nicki lakcímmel rendelkezik, a gyerekek jelentkezését azonban csak szülői beleegyezéssel fogadják el. Nevezési határidő: február 12., péntek 17 óra. A képek a községi Facebook-oldal Farsangi Karnevál albumába kerülnek, ott lehet szavazni a legjobbnak ítélt jelmezekre. A legötletesebb jelmez különdíjban (csokoládécsomag) részesül. Szavazni február 19- én, pénteken 17 óráig lehet. Az eredményhirdetés február 22-én, hétfőn lesz. Az első helyezett kétszemélyes „Fényes tálat” nyer egy közeli vendéglőből. A második helyezett díja egy dobostorta, a harmadiké pedig egy nagy tálca farsangi fánk lesz.

TANAKAJD

Február 14–28.: Szívvadászat. Szent Bálint napján a Petőfi Sándor Művelődési ház játékra invitálja a helyi szerelmespárokat. A település nevezetes helyszínein piros szíveket rejtenek el a világirodalom legszebb szerelmes verseivel. Az a pár, amelyik a szívet megtalálja és eljuttatja a művelődési házba, vagy a helyszínen készít egy fotót a talált szívvel és elküldi üzenetben a művelődési ház közösségi oldalára, szívdeszszertet kap ajándékba. Tíz darab szív várja gazdáját a falu különböző pontjain. A játék a hónap végéig tart.

Nosztalgia: pillanat a tavalyi szlovén farsangról. Most online farsangolhatunk Fotó: VN-archív/HB

ACSÁD

Február 27., szombatig: Online farsangi bál. Idén virtuális farsangi bálra invitálja az önkormányzat a település gyermekeit és szüleiket. A jelmezekről készült fotókat vagy videókat február 27-éig várják a községi önkormányzat közösségi oldalán. Az első három helyezettet apró jutalommal díjazzák, a legtöbb Facebook-szavazatot elnyerő jelmezes különdíjban részesül. Az eredményhirdetés február 28-án lesz.

NÁDASD

Február 14., vasárnap 14.30 óra: Maskarás séta. Arra invitálják a település lakóit, hogy farsangfarkán öltsenek jelmezt és a rönkhúzás útvonalán tegyenek egy sétát a faluban. A kérés: minden maskarás készítsen szelfit és küldje azt el az Együtt Nádasdért Facebook-oldalon üzenetben, vagy e-mailben a nadasdth@ gmail.com címre.

BALOGUNYOM

Február 17., szerdáig: Rajz- és fánkverseny. A balogunyomi gyermekek, illetve az oda járó, más települések óvodásai számára hirdettek rajzversenyt. Farsangi témakörben várják óvodás és általános iskolás gyermekek alkotásait a Balogunyom- kultúra nevet viselő Facebook-oldalra. A névvel ellátott rajzok közül az óvodás és iskolás korcsoportban is a három legszebbet ajándékkal jutalmazzák. A legtöbb lájkot kapott rajz alkotója különdíjban részesül. Balogunyomban ajándékot sorsolnak ki azok között a felnőttek között, akik feltöltenek a versenyt hirdető bejegyzés alá egy képet az általuk sütött fánkról – lehetőség szerint olyan fotóval, amelyből kiderül, hogy ki a fánk készítője. A játékok február 17-éig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!