Programok

2016.03.13. 19:58

Nemzeti bajuszösszemérés, huszártoborzó - Mutatjuk az ünnepi programokat

Március 15-én az 1848-as forradalomra és szabadságharcra emlékezünk, ám ez nem jelenti azt, hogy hétfőn és kedden nem adódnak a megemlékezéseken kívül remek programok.

Vadas Krisztina

KONCERT

Szombathely. Végállomás Klub: ma 20 órakor a helyi punk-hardcore színtér képviselői gyűlnek össze egy jótékonysági estre, Mezei Gábor Mező mielőbbi gyógyulása érdekében. Fellép a Liberal Youth, a Derkovbois, a Wroongg!, a SAPO, a Zsibbadás és a Mysterious Ritual.

Körmend. Kulturális Központ nagyterme: ma 21.30-kor Pál Utcai Fiúk-koncert, előtte 20.30-kor a Clap4What lép színpadra.

Sárvár. Nádasdy Ferenc Múzeum díszterme: március 15-én, (kedd) 19 órakor a Michael Musillami Trió dzsesszkoncertje.

RENDEZVÉNY

Szombathely. Vasi Skanzen: ma 10-15 óráig huszártoborzó lesz gyerekeknek, felnőtteknek, családi programokkal, ünnepi megemlékezéssel.

A Vasi Skanzenben csütörtökön sajtótájékoztatón ismertették a nemzeti ünnephez kapcsolódó programokat. Hétfőn 10-től 15 óráig várják az ünneplőket a huszártoborzóra
Fotó: Unger Tamás

NYME-SEK C épület nagy előadóterem: ma 18 órakor A keresztény Európa mítosza címmel a Katolikus Egyetemi  Lelkészség nyitott előadásai folytatódnak. Az előadás címe: Az Európában tapasztalható krisztianofóbia (keresztényellenes intolerancia és diszkrimináció). A krisztusi ellenségszeretet a gyakorlatban.

Cafe Frei: ma 18 órakor Kalandor-Kör. Nagy Dániel, két keréken szerte Európában.

Városi ünnepség: március 15-én 9 órától felvonulás lovasok, zenészek és táncosok felvezetésével. Útvonal: Emlékmű - Gagarin út - Ady Endre tér - Petőfi Sándor utca - Paragvári utca - Deák Ferenc utca - Március 15. tér. 9.15-től Petőfi Sándor szobrának koszorúzása. 10 órától Országzászló felvonása katonai tiszteletadással és ünnepi műsorral a Március 15. téren.

10.45-től ünnepi műsor és koszorúzás a Savaria Múzeum parkjában.

Sárvár. Nádasdy-vár udvara: március 15-én, kedden 10 órakor kezdődik ünnepi megemlékezés. Ünnepi beszédet mond: prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: március 15-én, kedden Játék vár a várban. 9 órakor műhelyfoglalkozások a klubtermekben, a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. 11 órakor Óz, a nagy varázsló címmel zenés mesejáték a Soltis Lajos Színház előadásában.

Nádasdy Ferenc Múzeum: ma forradalmi előzetes, nemzeti bajuszösszemérés lesz. A múzeum izgalmas programmal 9-17 óráig várja a vendégeket.

Vasvár. Ma 18.30-tól ünnepi fáklyás felvonulás a Béke úti óvodától a Március 15. térre, majd koszorúzás a téren. Ünnepi beszédet mond: V.  Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

KIÁLLÍTÁS

Szombathely. Smidt Múzeum: március 15-én, 15-18 óráig MűTárgyEsetek. A hónap műtárgya: dr. Balassa János ezüst díszkardja. 15.00-16.00 óráig interaktív tárlatvezetés gyerekeknek Tóth Tamással. 16.00-17.00 óráig A szabadságharc egészségügye - dr. Kapronczay Károly orvostörténész előadása. 17.00-17.30 óráig Keppel Csilla történész-muzeológus tematikus tárlatvezetése: dr. Balassa János ezüst díszkardja. 15.00-18.00 óráig Szabadságharcos feladványok kreatívan, gyerekeknek! - kézműves sarok.

Agora - Savaria Filmszínház: március 15-én, 12.30-kor VI. Szombathelyi Sajtófotó-kiállítás. A kiállítást megnyitja dr. Puskás Tivadar polgármester. A tárlat március 31-éig tekinthető meg az aulában.

Cák. Közösségi Ház és udvara: március 15-én, 14 órakor hegyaljai kézművesek és hagyományápolók kiállítása. Bemutatják a rekrutálást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!