Programok

2013.03.03. 22:39

Programok, események, rendezvények Vas megyében március 4-től

Tudja meg, mi történik Vas megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények március 4-től. Böngésszen, és válogasson!

Vas Népe

 

 

ÁPRILIS 20

Újra szőlőről, klímáról

Kőszeg - Április 20-án az idén is megrendezik a Szőlő és Klíma Konferenciát a Szőlő Jövésnek Könyve ünnepségsorozathoz kapcsolódva.

 

ÁPRILIS 13

Lesz megint 24 órás vetélkedő

Szombathely - Az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata a hagyományokhoz híven  egy év kihagyással  újra megrendezi a középiskolások körében rendkívül népszerű Vas megyei Aludj máskor 24 órás vetélkedőt, amely idén április 13-14-én lesz.

 

Április 7

Áprilisban időközi voksolás

Szeleste - A helyi választási bizottság kitűzte az időközi polgármester-választás időpontját: április hetedikén voksolhatnak a választópolgárok. Részletek itt >>>

 

MÁRCIUS 23.

Lénárd Koppány emlékpark

Őrimagyarósd - Tavaly avatták fel a  fiatalon elhunyt ifjú, Hegyi Lénárd Koppány  emlékét megörökítő parkot a szülei,  a barátok, a helyi lakosok. Idén is lesz megemlékezés - tudtuk meg a szülőktől. Hegyi Vilmos elmondta, hogy március 23-án tisztelegnek a fiú emléke előtt a kis parkban, amelyben gyümölcsfákat ültettek.  Délelőtt 11 órakor nyitott gyalogtúrát indítanak Viszákra, az ottani  Tündérkertbe, majd visszatérve a parkba 14  órától   pálinka-mustra  és   gyümölcsoltás  veszi kezdetét. 

MÁRCIUS 22

Tankcsapda

Március 22-én a Tankcsapda látogat Körmendre, s Színház aulájában  adnak ütős koncertet  Rockmaffia Tour 2013 címmel.

Agora–Gyermekek Háza: március 22-éig Matéria címmel kézműves sorozatot rendeznek 2–8. osztályosok részére, és Szent Mihálytól Péter Pálig címmel néprajzi sorozatot óvodásoknak és 1. osztályos csoportoknak.

Szombathely: Vitalitas Galéria: Várnai Valéria (1936–2012) festőművész emlékkiállítása március 22-éig várja az érdeklődőket, hétköznapokon 13.30–17.30 óráig.

 

MÁRCIUS 15.

Vas megye március 15. kapcsán szervezett ünnepi rendezvényeit itt tekintheti meg.

Városi senior sakkbajnokság

Szombathely - Március 15-én, pénteken 9 órától rendezik meg a városi senior sakkbajnokságot a volt megyei sportigazgatóságon (Markusovszky u. 6.). Jelentkezni és érdeklődni a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft-nél lehet.

Kőszeg Vár Kupa asztalitenisz-verseny

Kőszeg - A Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség, a kőszegi polgármesteri hivatal és a Bersek József Általános Iskola március 15-én, pénteken 9 órától a Bersek iskolában rendezi meg a Kőszeg Vár Kupa amatőr asztalitenisz-versenyt felnőtt férfi és női egyéni, középiskolás és általános iskolás kategóriában. Nevezni a helyszínen lehet 8.45-ig.

 

MÁRCIUS 14

Az internet káros tartalmairól

Vaskeresztes - A Vaskeresztesi Német Önkormányzat szervezésében, a helyi Községi Önkormányzat támogatásával előadássorozat indult a Közösségi Házban. Az első előadás a Designer drogok elleni fellépés címmel hangzott el, a második Az internet veszélyei címet viseli, március 14-én 18.30 órától lesz. A cél a fiatalkorúak védelme az internet káros tartalmaival szemben. A meghívott előadó ismét Varga Sándor százados a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályáról.

 

MÁRCIUS 12

A szegények orvosára emlékeznek

Körmend - Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeznek a kisvárosban. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Körmendi Csoportja és a Szegények Orvosa Körmendért Alapítvány szervezi az ünnepséget, amelyen a gróf boldoggá avatásának 10. évfordulójára emlékeznek. Az ünnepség március 12-én 18 órakor kezdődik.

 

MÁRCIUS 11.

Szeretet és a felelősség

Szombathely - Folytatódik a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség „Íme, az ember” című, II. János Pál pápának a test teológiájáról szóló tanításait bemutató nyilvános előadássorozata. A következő rendezvény Szeretet és felelősség címmel március 11-én 18 órakor kezdődik a Savaria Egyetemi Központ díszteremben. Az előadást dr. Németh Norbert egyetemi lelkész tartja.

 

MÁRCIUS 10

Operettgála lesz Kalocsai Zsuzsával

Fergeteges operettshow érkezik március 10-én 19 órától, nőnap alkalmából a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központba; már lehet jegyeket foglalni. A sztárvendég: Kalocsai Zsuzsa.

 

MÁRCIUS 9

Ötmillió tőzike illatoz

Körmend - Tőzike túrát szervez az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósága a Rábamelléken. A hagyományos és ezúttal is  ingyenes  túrára  Tartson velünk, gyűjtsön élményeket! címmel várják az érdeklődőket  március 9-én, 10 órára  Körmend-Horvátnádalja Malom utcájába. Innét indul majd  a menet és  feledhetetlen élményt  kinál.  Ugyanis   ötmillió tő tavaszi tőzike látványára, illatára számíthatnak a túrázók.  A túra hossza  4 kilométer, egy  közepes sétának megfelelő.

Talárban lehet átvenni

Március 9-én rendezik a diplomaosztó ünnepséget a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ végzős hallgatóinak Szombathelyen. A sikeres záróvizsgát tett hallgatók kísérőik részére az ünnepi meghívójukhoz hétfőtől juthatnak hozzá a diákcentrumban. A diplomaosztót a hagyományoknak megfelelően idén is az AGORA Művelődési és Sportházban tartják majd. Az ünnepség 11 órakor kezdődik, a  diplomaosztón a diplomát vagy az igazolást  a hallgatói önkormányzat egyetértésével  csak hallgatói talárban  lehet átvenni.

Kowalsky meg a Vega tavaszi turnén

Szombathely - Kowalsky meg a Vega a Végállomásban teszi tiszteletét március 9-én, szombaton este. A zenekar tagságában 2011-ben történtek nagy változások, visszatért Juhász Rob, és Kowa másik zenekarának dobosát, Csányi Zoltánt is meghívta a zenekarba. Mellettük feltűnik néhány más népszerű formációból is ismert zenész. Mint az idei tavaszi turné minden állomására, Szombathelyre is megérkezik Fankadeli, akivel közösen mutatnak be számokat a nemrégiben megjelent Expedíció című nagylemezről. Az est vendége a Hendrix Reload lesz. A Végállomás kapuit 20 órakor nyitják.

Tavaszi babaruha börzéket szerveznek 

Szentgotthárd, Szombathely - Tavaszi baba-mama ruhákból, játékokból és egyéb tárgyakból szervez börzét a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Szentgotthárdon a Széchenyi iskola aulájában. Jelentkezni, asztalt foglalni március 21-ig lehet az otthon feleslegessé vált holmik számára. Szombathelyen az Oladi KIKI szervez Tavaszi Babaruha és Lurkó Börzét  március 9-én reggel 9 órától.

Családi programok a börzén

Szombathely - Több újdonsággal is várják a látogatókat az Oladi KIKI (volt ÁMK) tornatermében a tavaszi babaruhabörzén. Kreatív anyukák is bemutatkoznak, és interaktív gyermekkoncert is lesz. Szombaton délelőtt kilenctől tizenkét óráig ismét használt babaholmik, játékok, kismama- és babafelszerelések cserélhetnek gazdát az oladi művelődési központban. A kicsiket játszókuckó várja szakképzett pedagógussal, a nagyobb gyerekek a Bóbita fejlesztő játszóházban szórakozhatnak. Új programként kreatív anyukák mutatnak be általuk készített textiljátékokat, egyedi, kézzel díszített gyerek evőeszközöket. A Kormányablak munkatársai tájékoztatást adnak a családokat érintő támogatásokról, a BioRitmus zenekar pedig interaktívan koncertezik az aulában. Az őszi fotópályázat eredményét is ekkor hirdetik ki. A börzén most is gyűjtenek adományokat, ezúttal erdélyi szegény családoknak.

MLSZ szakmai nap

Szombathely - A Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatósága szakmai napot tart szombaton 8.30-as kezdéssel az utánpótlásképzésről, kiemelten kezelve a Bozsik Programot. A foglalkozásnak az Illés Akadémia, a Herman Ottó Szakképző Iskola tanügyi épülete ad otthont. A szakmai napon különféle előadások (Horváth Sándor, Kis Baranyai Sándor, Török Péter), gyakorlati bemutatók (Bakos Roland, Takács Csaba) várják az érdeklődőket.

Diósgyőr - Szombathelyi Haladás

Szombati Diósgyőr - Szombathelyi Haladás NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendeznek Miskolcon.

Vízilabda meccsek a fedett uszodában

Szombathely - Hat vízilabdacsapat részvételével komplett felnőtt OB II-es fordulót rendeznek szombaton a fedett uszodában. A program 10 órakor kezdődik, 18 óráig tart. Minden gárda két mérkőzésen száll vízbe. A résztvevők: Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület, Pápai SE, Kanizsa VSE, Tatabányai VSE, Dunaújvárosi FVE, Wiener SC. A szombathelyiek 10 órakor a Wiener SC, 13.45-kor a Kanizsa ellen játszanak.

 

MÁRCIUS 8

Szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház

Március 8-án, pénteken 21 órától az Ocho Macho ad koncertet.

Színház

Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: Szigorúan ellenőrzött vonatok - március 8-án, pénteken 19 órakor.

Szombathelyi Herényiek Háza

Március 8-án, pénteken 18 órakor folytatódik az ősszel elindított előadássorozat. A rendezvényen Pap Gábor művészettörténész tart előadást A magyar címer címmel.

Körmendi Batthyány-kastély, színház

Március 8-án, pénteken 19 órakor Dumaszínház kezdődik, fellép Bödőcs Tibor.

Celldömölki KMKK, színházterem

Március 8-án, pénteken 19 órától nőnapi operettgálát rendeznek.

Sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum

Március 8-án, pénteken 18 órától Bilkei Irén tart előadást a régi idők asszonyairól.

Kiállítás

Szentgotthárdi Színház: március 8-án, pénteken 17 órakor a Pannon Kapu Kulturális Egyesület rendezésében Löffler Willi hobbifotós kiállítása nyílik.

Tanítási projektek az egyetemen 

Szombathely - Március 8-án 9 órai kezdettel az egyetem D épületének 119-es termében Kopasz Éva német–angol szakos tanár tart előadást. A pedagógus előadásán beszámol tanítási projektjeiről, kitér a projekttanítás jellemzőire, a különböző prezentációs formákra, valamint a cselekvés- és projektorientált módszerekre és gyakorlatokra.

Torjay Valter tárlata a Magházban nyílik

Szombathely - Torjay Valter festőművész Csöngess be hozzám, jóbarát című kiállítása a Magház Kultúrkocsmában nyílik március 8-án 18 órakor. Az alkotó művészettörténész is, akinek szakterülete a századforduló, illetve a XIX. század hazai bútorművessége, valamint festészete. Úgy véli, a művészetet vissza kell adni azoknak, akiket illet: a közönségnek. Magas színvonalú, de olyan műveket kell alkotni, ahol az értelmezés lehetőségétől a néző nincs megfosztva. Ezért a figuratív, természetelvű festészetben hisz.

Tavaszváró hangulatban

Szentgotthárd - Újabb látványos programmal várja az érdeklődőket a Pannon Kapu Kulturális Egyesület. Március 8-án, 17 órakor a Színház aulájában nyílik meg Löffler Willi hobbifotós kiállítása. A Tavaszváró hangulatban című kiállításon a fotós virágfotói láthatóak. A kiállítás megtekinthető egészen március 27-ig, hétköznaponként reggel nyolc és délután négy óra között.

Bödőcs Tibor

Március 8-án Bödőcs Tibor érkezik Körmendre, este hétkor a  Batthyány kastélyban lévő Színházban kezdődik  a Dumaszínház.

Az asszonyokat, a  lányokat köszöntik

Répcelak - Az idei immár a 24. alkalom lesz, hogy a helyi szocialisták fölköszöntik március nyolcadikán a kisváros lányait, asszonyait. A nemzetközi nőnap alkalmából egy szál virággal, zenés, táncos, műsorral kedveskednek a gyengébb nemnek. Pénteken hat órakor a művelődési házban szombathelyi fiatal művészek lépnek fel.

Verskedvelők a bibliotékában

Répcelak - Ha hiányzik a verskedvelők társasága, ha hiányzik a versek hangos olvasása, ha hiányzik egy hely, ahol megoszthatja másokkal is saját versélményeit, akkor a könyvtárban a helye! Így invitálják a költészet szerelmeseit, akik ezúttal március nyolcadikán délután négy órakor találkozhatnak ismét a bibliotékában.

Közéleti teadélután

Vép - Dr. Kiss László lesz a vendége a Közéleti teadélutánnak március 8-án. Az alkotmánybíró többször is járt Vépen: ő adta át a várossá nyilvánítás oklevelét, és avatta fel a felújított Hatos iskolát. A kötetlen beszélgetés pénteken este hat órakor kezdődik a művelődési házban.

Koncert

AgoraSavaria Filmszínház: 8-án, pénteken 21 órától az Ocho Macho ad koncertet.

Hétvégi sportműsor Vas megyében

Vas megye - Változatos kikapcsolódást kínál a hétvégi sportprogram Vas megyében: tekétől a kosárlabdán át a fociig lesz minden. Részletek itt >>>

 

MÁRCIUS 7

Szombathelyi Agora-Gyermekek Háza

Március 22-éig Matéria címmel kézműves sorozatot rendeznek 2-8. osztályosok részére, valamint Szent Mihálytól Péter Pálig címmel néprajzi sorozatot óvodásoknak és 1. osztályos csoportoknak. 14-éig Bokréta elnevezéssel  nemzeti ünnepünkhöz kötődő kézműves foglalkozásokat tartanak.

Szombathelyi Agora-Szalon

Ma 18 órakor az Angol szalonban Murai András lesz az előadó.

Szombathelyi Agora-Művelődési és Sportház

Ma 19 órakor Dumaszínház kezdődik. Fellépők: Tóth Edu, Szomszédnéni Produkciós Iroda, Kiss Ádám.

Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Márkus-terem

A félkegyelmű című darabot láthatják ma 19 órakor a Feleki Kamill tavaszi bérletesek.

Szombathelyi Savaria Múzeum

Nyitva: kedd-szombat 9-17 óráig.

Szombathelyi Smidt Múzeum

Nyitva: kedd-vasárnap 10-17 óráig.

Szombathelyi Képtár

Nyitva tartás: szerdán 10-18 óráig, csütörtökön, szombaton és vasárnap 14-18 óráig, kedden és pénteken csoportok részére előzetes bejelentkezés alapján, hétfőn zárva.

Kőszegi Hotel Írottkő, aula

A Kőszegi Csók István Művészkör Egyévesek lettünk című születésnapi kiállítása április 2-áig látható.

Rumi Rajki István ÁMK

Benkő Sándor fotóriporter, lapunk munkatársának a kiállítása várja az érdeklődőket a kisgalérián március 22-éig, a ház nyitvatartási idejében.

Répce Galéria

Dr. Alexay Zoltán természetfotós, biológus fotókiállítása várja az érdeklődőket április 6-áig.

Celldömölki KMKK, előcsarnok

Március 12-éig Játékos tudomány, a fizika csodái címmel interaktív kiállítás látható.

Vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ, Castrum Galéria

Windt Attila festőművész Retusált valóság című kiállítása március 12-éig várja az érdeklődőket.

Dívák és virtuózok

Szombathely - A nők köztudottan nagy tisztelője és hódolója,  Torjay Valter festőművész és művészettörténész tart előadást Dívák és virtuózok gramofonon címmel a Berzsenyi Dániel Könyvtár zeneműtárában március 7-én, ma 17 órától. A művész gyűjtő egyben, saját gramofonlemezeiből is bemutat néhányat az érdeklődő közönségnek.

Sportkonferencia az egyetemen

Szombathely - A Savaria Egyetemi Központba látogat ma (14.30) prof. dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségre (MEFS) elnöke és dr. Székely Mózes főtitkár. A MEFS új vezetésének az a szándéka, hogy a szervezet megújult sportprogramját (Hajós Alfréd Terv ) bemutassa, valamint megvitassa a tagintézmények és tagszervezetek vezetőivel - ezért látogatnak el a vasi megyeszékhelyre is.

A nők lehetőségei a gazdaságban

Szombathely - Milyen lehetőségeik vannak a nőknek a szociális szférában és az egészségügyben? Erről is szól a március 7-én reggel 9.30-kor kezdődő fórum, amely 16.30-ig tart és a következő témaköröket dolgozza fel: a HR szakma előtt álló kihívások a női foglalkoztatás bővítése terén; a kisgyerekes édesanyák lehetőségei és igényei; hátrányos helyzetűek foglalkoztatása (fogyatékkal élők, kisebbségben élők, szociálisan hátrányos helyzetűek); női vállalkozások  - vállalkozó nők. A konferencia  - amelynek gondolata az állami, a civil és a gazdálkodó szervezetek partnerségében született  - kitér az Európai Unió álláspontjának megismertetésére, a demográfiai tényezőkre, azokra az akadályokra, amelyek a nők foglalkoztatásának bővítése előtt állnak.

Koncert Szombathelyen

Bartók Terem: ma este ismét Vásáry Tamás vezényel. Közreműködik Érdi Tamás zongorista és a Nemzeti Énekkar, Mozart-műveket adnak elő.

 

MÁRCIUS 6

Természetfotók a Répce Galérián

Répcelak - Dr. Alexay Zoltán biológus, természetfotós szemet gyönyörködtető alkotásaiból nyílik kiállítás szerdán a Répce Galérián. A Nyitott Tér Kulturális Egyesület vendégének munkáit Boda László, a B.K.L. kiadó vezetője ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A tárlatnyitó március 6-án, este hat órakor kezdődik a művelődési házban. Az eseményen közreműködnek a  Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói. A  Répce Galéria 103. kiállítása április 6-áig tekinthető meg.

Melocco Miklós a könyvtár vendége

Szombathely - Melocco Miklós Kossuth- és Príma Primissima-díjas szobrászművész lesz a vendég a Berzsenyi Dániel Könyvtárban március 6-án, szerdán 17 órától a Polgári Egyesület Szombathelyért szervezésében. Melocco Rómában született, majd a család Berlinben élt, aztán hazajöttek. Édesapja katolikus újságíró volt, 1950-ben koncepciós perben halálra ítélték. A családi háttér szétzilálódott, Melocco a gimnázium mellett dolgozott, volt hómunkás, sírásó. Polgári származása miatt kétszer utasították el jelentkezését a Képzőművészeti Főiskolára, harmadszorra felvették.

A műveltség fáklyavivői 

Szombathely  - A műveltség fáklyavivői  premontrei szerzetesek a szombathelyi múzeumért címmel rendeznek beszélgetést a Savaria Múzeumban március 6-án, szerdán 17 órától.

A premontrei rendi szerzetes tanárok működése fél évszázadon át meghatározó volt a szombathelyi múzeumban. Sokrétű tudományos és társadalmi tevékenységük ma is példaértékű lehet a muzeológusok és az ifjúság számára. Munkásságukból, az elmúlt évtizedek jelentősebb eseményeiből, tevékenységeiből  villant fel  egy-egy fontos momentumot a szerda délutáni beszélgetés, amelynek vendége dr. Horváth Lóránt Ödön  nyugalmazott premontrei apát, csornai prépost-prelátus lesz. A beszélgetőpartner Tóth Kálmán, a Savaria Múzeum e rendezvénysorozatát szervező  Vasi Múzeumbarát Egylet titkára.

A modern névföldrajzról a Forrásközpontban

Szombathely - Névföldrajzi gondolat és térinformatika az ezredforduló után  határon innen és túl címmel rendeznek beszélgetést a NYME Savaria Egyetemi Központ  Forrásközpont konferenciatermében március 6-án, szerdán  17 órától. Dr. Vörös Ferenc főiskolai tanárral dr. Vörös Ottó nyugalmazott főiskolai tanár beszélget.

Szombathelyi Agora–Gyermekek Háza

22-éig Matéria címmel kézműves sorozatot rendeznek 2–8. osztályosok részére, Szent Mihálytól Péter Pálig címmel néprajzi sorozatot óvodásoknak és 1. osztályos csoportoknak. 14-éig „Bokréta" elnevezéssel nemzeti ünnepünkhöz kötődő kézműves foglalkozásokat tartanak.

Szombathelyi Agora–Savaria Filmszínház

Kedden 18 órakor az Agora–Savaria Filmszínház és a Szombathelyi Egyházmegye közös vetítéssorozata részeként az Emberek és istenek című feliratos francia filmdrámát láthatja a közönség. A film előtt bevezetőt mond és a beszélgetést vezeti Merkli Ferenc plébános, Vasszécsenyből.

Színház

Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub: kedden 18 és 20 órakor Az utolsó óra címmel a Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka kezdődik.

Kiállítás

Szombathelyi Oladi KIKI: kedden 16 órakor „Versillusztrációk" – Tóthárpád Ferenc, Devecsery László, Balogh József verseihez készült rajzillusztrációkból összeállított kiállítás nyílik. A Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola rajzpályázatából válogatott alkotásokat Devecsery László ajánlja a résztvevők figyelmébe.

Celldömölki KMKK, előcsarnok

Március 12-éig Játékos tudomány, a fizika csodái címmel interaktív kiállítás várja az érdeklődőket.

Szentgotthárdi Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum

kedd–szombat 11–15 óráig látogatható.

 

MÁRCIUS 5

Szombathelyi Agora-Gyermekek Háza

Március 5-től 14-éig "Bokréta" elnevezéssel - nemzeti ünnepünkhöz kötődő kézműves foglalkozásokat tartanak.

Szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház

Kedden 18 órakor A természet IQ-ja című filmet vetítik, majd a közönség találkozhat Tasi Istvánnal, a film alapjául szolgáló könyv szerzőjével, valamint dr. Farkas Ferenccel, a film egyik szereplőjével.

Sárvári Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár

Március 5-én 17 órakor Lovász Adrienn A nő egész-sége  "Egész"-ségünk titkai a "rész"-ben, avagy női szerepeinkben címmel tart előadást.

Színház

Szombathely. Weöres Sándor Színház, Márkus-terem: A félkegyelmű című darabot március 5-én, kedden 19 órakor a Bilicsi Tivadar tavaszi bérletesek láthatják.

Kiállítás

Szombathely. Vitalitas Galéria: Várnai Valéria (1936-2012) festőművész emlékkiállítása március 22-éig várja az érdeklődőket, hétköznapokon 13.30-17.30 óráig.

Lakossági fórum lesz a tervezett fűtőműről

Újabb biofűtőmű létesítését tervezi Szombathelyen a városi energiaszolgáltató. Ezzel kapcsolatban tájékoztatják a lakosságot kedden délután fél ötkor. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Vízöntő utcai előadótermében fontos információkat közöl a beruházásról Zsuffa László technológiai tervező, Mangliár László építész, illetve Gregor Zita környezetvédelmi mérnök. Ezt követően lehetőség nyílik megtekinteni a Mikes utcai faaprítékos fűtőművet, ahová negyed hat körül busszal szállítják az érdeklődőket. A múlt héten egyébként a Vízöntő utca környékiek névtelen levelet találtak a postaládájukban, mely szerint mellőzték a választópolgárok tájékoztatását, s már a biomassza erőmű építési engedélyét is megkérték. "Milyen okból, kiknek éri meg a biomassza erőmű városrészünkre erőltetése, a lakóövezetek közvetlen közelébe telepítése?" - olvasható egyebek mellett a papíron.

Március 5-én nyílik az állandó tárlat az Iseumban

Március 5-én, Isis istennő egyik legfontosabb ünnepének napján (az egyiptomiak tavasz ünnepén) 17 órakor nyílik az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház állandó kiállítása. Az országosan is egyedülálló vallástörténeti kiállítás nem csak Isis istennő kultuszát illetve a keleti kultuszokat mutatja be, hanem egész Pannónia vallástörténetét.

Herényiek Háza (Béke tér 7.): a "Herényi érték" - A városrészhez kötődő alkotók kiállítása március 10-éig, naponta 10-18 óráig várja az érdeklődőket.

Kőszeg. Hotel Írottkő, aula: a Kőszegi Csók István Művészkör Egyévesek lettünk című születésnapi kiállítása április 2-áig látható.

Rum. Rumi Rajki István ÁMK: Benkő Sándor fotóriporter, lapunk munkatársának a kiállítása tekinthető meg a kisgalérián március 22-éig, a ház nyitvatartási idejében.

Sárvár. Nádasdy Ferenc Múzeum: kedd-vasárnap 9-17 óráig nyitva.

Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár: Katonatörténet az első világháborútól napjainkig címmel Horváth György gyűjteményéből látható kiállítás.Nádasdy-vár bástyája: Németh Mihály szobrász tárlata látható.

Celldömölk. KMKK, előcsarnok: március 12-éig Játékos tudomány, a fizika csodái címmel interaktív kiállítás várja az érdeklődőket.

Vasvár. Nagy Gáspár Kulturális Központ, Castrum Galéria: Windt Attila festőművész Retusált valóság című kiállítása március 12-éig várja az érdeklődőket.

Felvilágosítást adnak a jogi ügyekben

Körmend - A Vas Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata rendszeres jelleggel minden hónap első keddjén kihelyezett ügyfélfogadást tart a Rába-parti kisvárosban. A Vas Megyei Kormányhivatal Körmendi Járási Hivatalában (Szabadság tér 7. szám alatt) várják az ügyfeleket március 5-én, kedden délelőtt 10 és 12 óra között. A jogi segítségnyújtó szolgálat jogi jellegű problémák megoldásában ad tájékoztatást és felvilágosítást. A szociálisan rászorulók részére pedig ügyvédi közreműködést is biztosítanak.

CVSE-Pénzügyőr bronzcsata a Szuperligában

Celldömölk  - A sors úgy hozta, hogy magyar csapat, a Pénzügyőr ellen vívja a bronzcsatát a nemzetközi Szuperligában a Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka férfi asztalitenisz-csapata. Az első mérkőzést kedden 17 órától rendezik az alsósági sportcsarnokban, a visszavágóra március 19-én kerítenek sort. Az erőviszonyokról sokat elárul, hogy másfél hete magyar - extraligás - bajnokin a címvédő celliek 9-1-re verték a Pénzügyőrt.

 

MÁRCIUS 4

A bombázásra emlékeznek

Szombathely önkormányzata, a NyME Savaria Egyetemi Központ és a Szent Erzsébet Plébánia közösen rendezi a város bombázásának 68. évfordulóján az emlékünnepet: március 4-én a Ferences templom Assisi Szent Ferenc Kollégiumnál (Thököly utca) 18.15-kor. Ökumenikus szertartás lesz, majd az emlékezők együtt a SEK Berzsenyi téri épületéhez vonulnak, ahol 19 órakor emlékbeszédet mond: dr. Puskás Tivadar polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!