Púder Nélkül

2010.06.20. 08:57

A férfi fogamzásgátló lesz a nők igazi felszabadítója?

Öt éven belül piacra kerülhet a férfiak számára kialakított fogamzásgátló szer, vélhetően nem tabletta, hanem injekció formájában - derült ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által támogatott német kutatásokból.

MTI

Az elképzelések szerint a hormoninjekciót két havonta kellene beadni a férfiaknak ahhoz, hogy a nők által szedett tablettához hasonló hatást érjenek el az anyaggal. A Münsteri, valamint a Hallei Egyetemem 2009 óta folynak kutatások a témában. Németországban jelenleg 80 pár vesz részt a programban, mindeddig teljes megelégedettséggel - számoltak be a tudósok.

Goldolta volna? 50 éves az antibébi tabletta

Ünnepelték a nők felszabadítójaként és nevezték az ördög művének - az Egyesült Államokban ötven éve, 1960-ban (mnájus 9-én) engedélyezték a fogamzásgátló tabletta forgalomba hozatalát.

Az Enovid névre keresztelt kis zöld pirula a múlt század azon találmányai közé tartozik, amelyek az atombombához, a televízióhoz vagy az internethez hasonlóan alapjában változtatták meg az életet. A fogamzásgátló tabletta a női szabadság jelképe lett, hiszen a nők maguk dönthettek arról, mikor és hány gyermeket akarnak, és a teherbe eséstől való félelem nélkül élvezhették a szexualitást mint örömforrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!