Púder Nélkül

2010.09.08. 07:02

Amikor a gyengébbik nem az erősebb: Dammak Jázmin legyőzte Ádok Zolit

A KRESZ szabályok ismerete, vezetési gyakorlat, fair hozzáállás, körültekintés, leleményesség. Ezekre volt szüksége Dammak Jázminnak és Ádok Zolinak a nagy fair vizsgán.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Több mint két órás autózás után derült ki, hogy a sztárok versenyében ezúttal a gyengébbik nem az erősebb. Az egykori szépségkirálynő könnyedén győzte le párbaj társát.

Dammak Jázmin és Ádok Zoli a verseny kezdetén nem tudta pontosan, mire vállalkozik, lelkesedésüket azonban semmi nem vette el. A két híresség egy oktatóval az oldalán kellett, hogy Budapest utcáit róva a megadott pontokat érintve a lehető leggyorsabban megtegyen egy kört. A feladatokkal tarkított úton természetesen a gyorsaság nem mehetett a szabályok betartása, na és a fair közlekedés rovására. Minden hibáért súlyos büntető perceket kaptak a versenyzők.

„Nagyon jó élmény volt és hasznos tapasztalatokat is szereztem a verseny közben. Rá kellett jönnöm, hogy fel kell frissítenem a KRESZ tudásomat.” – vallotta be Ádok Zoli, aki ezúttal alul maradt a versenyben.

„Magabiztosan vágtam neki a feladatnak, mert elég jól ismerem Budapestet és a kis kerülő utakat. Nyolc éve van jogosítványom, de már előtte utasként is mindig figyeltem, hogy merre lehet kikerülni a dugót egy-egy útvonalon. Most ez döntött az én javamra, mert Zolival szinte egyszerre indultunk el az utolsó feladatról vissza a célhoz, csak ő dugóba keveredett.” – árulta el Dammak Jázmin, aki idén már a vezetéstechnikai pályán is bizonyított.

„Nem vagyok csalódott, ráadásul mindig is inkább a biztonságot tartottam szem előtt, nem a gyorsaságot és ezt ajánlom mindenkinek.” – tette hozzá Ádok Zoli, aki már második éve támogatja a jobb közlekedési morálért küzdő Fair vezető programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!