Púder Nélkül

2010.09.10. 13:26

Dús haj otthon: trükkös szárítás és formázás!

Nem mindenkit áldott meg a sors olyan sörénnyel, mint Nórit, a fodrászt. Tudja ezt ő is, ezért mindent elmesél arról, miként tehetjük dúsabbá a hajunkat.

S. Töttő Rita

Sokan küzdenek a vékonyszálú, ritka haj okozta gyötrelmektől, a lapos frizurától, miközben minden nő dús oroszlánsörényről álmodik. A huszonegyedik században már egy egész iparág épült a haj volumenének növelésére. Sorra jelennek meg a legkülönfélébb hajkozmetikumok, de akadanak, akik a póthajra esküsznek, mások a spéci  szárítási technikákra. A csodás, címlapfotóra illő hajköltemények nagy része mögött bizony egy kis turpisság rejlik:
-  Akinek kevés vagy a kívántnál rövidebb haja van, percek alatt gyönyörű, hosszú hajat varázsoltathat magának valódi emberi haj segítségével   - mondja a hajhosszabbítás és dúsítás tudora, Péntek Norbertné Nóra. Nem árt tudni azonban néhány fontos dolgot, mielőtt az ember lánya ebbe belevág.


 - A póthaj otthoni gondozása nélkülözhetetlen, mindennapos feladat. Mivel a póthajnak nincs saját gyökere, nem tud honnan folyamatosan tápanyaghoz jutni - hangsúlyozza a fodrász-, nekünk kell gondoskodni a fokozottabb ápolásáról tápláló hajpakolások, hajvégápolók, spray-k segítségével.

-  Nagyon kevés hajam van, ezért tetettem póttincseket a sajátom közé. Ritka, vékonyszálú s ezért sokat dob rajta. De dúsító szárítással és hajkozmetikumokkal is próbálkozom - meséli Domján Boglárka, s mutatja saját haját.

Annak is szolgálnak trükkökkel a hajipar szakemberei, akik nem folyamodnak mesterséges hosszabbításhoz, dúsításhoz. A hajszárítás módja is fontos: sokat segíthet egy körkefe, amellyel tincsenként szárítva a frizurát, szellősebb, dúsabb hatást érhetünk el. Kapható a boltokban hajtőre fújandó volumennövelő spray, folyadék és lakk is, amelyet akár a nedves hajra, frizurakészítés előtt kell fújni. Hajhabok közül is választhatunk, ám az igazság az, hogy több próbálkozás után derül ki, hogy a bőséges kínálatból melyik a hajunk számára a legmegfelelőbb.

Hajtőemelők, langyos levegővel

1. Akinek száraz haja van, jobb, ha olyan terméket választ, amiben nincs alkohol.
 
2. A hajtőre fújandó lakkokkal is érdemes csínján bánni, mert ha esetleg sokat teszünk vagy túl erőset használunk, tőből letöri a sajátunkat.

3. Hajszárításkor lehetőleg természetes sörtéjű kefével dolgozzunk, ami nem sérti fel a haj szerkezetét és ne használjunk túl forró levegőt sem.
 
4. Nagyobb hajcsavarók segítségével is lazíthatunk a frizuránkon, dúsabbá tehetjük azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!