Púder Nélkül

2010.09.17. 09:21

Oscar de la Renta kreációiért nők ezrei rajonganak

Oscar de la Renta dominikai-amerikai divattervező 2011-es tavaszi-nyári kollekcióját bemutatták a New York-i Lincoln Centerben. A divatmogul ruháinak világszerte hatalmas sikere van, nem véletlenül.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Retail Arabia International-lel partnerkapcsolatba lépett divatcég legújabb tervezésű női ruhái vonultak a kifutóra a New York-i rendezvényen. A kreációk között a megszokott módon a szoknyák, kiskabátok és az estélyi ruhák dominálnak, amelyekhez természetesen extravagáns kiegészítőket is megálmodott tervezőjük. Ezek között találhatóak például széles aligátor övek, kígyóbőrből készített szandálok is, illetve bőrből készült Cordia-táskák is.

A kollekció a Resort 2010 nevet kapta, amelyben selyem - mint textília - meghatározó szerepet kapott. Különleges szabásvonalú nadrágok, szoknyák készültek ebből a matáriából, amelyek megvásárolhatók a cég üzleteiben. Alapvetően nyári kollekcióról beszélhetünk, ám a kínálat olyan öltözékekből és kiegészítőkbőlt áll össze, amelyek az év minden szakában hordhatóak.

Oscar de la Renta kollekciójáról azt mondta: "Ezt a kollekciót a modern nő ötlete inspirálta, hogyan is képviselné a legközvetlenebbül a stílusát. Mit viselne munka közben, estélyeken vagy éppen utazás közben. Végtére is az én ruháim mindig is a nőket képviselték, éppen ezért lesznek szerelmesek a nők beléjük. A sikerem titka a különlegesség és gyönyörűség harmonikus kombinációja, pontosan az, ami egy nőt igazán inspirál."

A Retail Arabia International vezérigazgatója, Nabil Daud bizakodó a kollekciót látva:"Az Oscar de la Renta butikban egyedi kortárs alkotásokkal találkozhatnak vásárlóink, és megízlelhetik a Resort 2010 hiteles és minődégi darabjait, amelyek egyedülállóan kívánatosak a világon. A nők gyakran használják a divatot származásuk, egzisztenciájuk kimutatásaként. A de le Renta ruhák a szépség és dinamizmus vonalát képviselik, amit a legújabb kollekció is remekül tükröz. Biztosan nagy sikere lesz."

Az Oscar de la Renta Ltd.-t 1965-ben alapították meg, s mára a világ egyik legelismertebb ruhatervező cégévé vált. Kifejezetten a nőket célozzák meg évek óta, s meglehetősen bő tárházukban kiegészítők, esküvői ruhák, hétköznapi viseletek és varázslatos illatú parfümök szerepelnek, amelyek által a márka az egyediséget kedvelő nők kedvencévé lett világszerte.

 A divattervező show-ja Runway 2010-es estjén:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!