Púder Nélkül

2010.11.12. 07:06

Horváth Meggie hazai pályán sztár

Kőszeg - Egy igazi helyi sztár, egy őstehetség Horváth Meggie, aki nyolc formációban énekel, mindenütt fantasztikus hangulatot teremt, és a közönség imádja.

Merklin Tímea

Ezzel a tehetséggel megtehette volna, hogy elmegy a nagyvárosba, nagy produkciókba szerencsét próbálni, de nem ment. Miért?

- Innen indultam, ide kötődöm, itt vagyok otthon, itt megőrizhetem az emberségemet, és úgy alakíthatom a csapát, ahogy járni szeretném - mondja Meggie. - Gyerekként engem is vonzott a csillogás, az ünneplés, a rajongás, ami a tévében látott sztárok körül van. De hamar tudatosult bennem, hogy az az elsődleges, hogy én mit tudok adni a közönségnek. Ez hajt. Helyben is rengeteg lehetőség van, itt is ünnepelnek, szeretnek. Barátságosabb, közvetlenebb a közeg hazai pályán. Sok rajongóval tartom a kapcsolatot. Találkozunk, egy kávé mellé leülünk, nekem is fontos, hogy ő hogy érzi magát, mit jelent neki, amit bennem lát, amit tőlem kap. Alapvetően szeretem az embereket. Hatalmas baráti köröm van, sokféle ember, ez a gyerekeimnek is jó, mert sokkal kommunikatívabbak, fontos, hogy ne egy agyonvédett, elzárt világban nőjenek fel.

Meggie elsősorban anyának és feleségnek gondolja magát, tulajdonképpen háztartásbeli, vállalkozóként énekesnő. Hogy alakult ez így?

Meggie pincérnő volt, amikor megismerte, mostani második férjét, aki svájci, és olyan családban nőtt fel, ahol az anya otthon volt, a család volt a fő feladata.

- A férjem azt mondta, az nem normális, hogy egy nő ennyit gürizzen, éjszakázzon, és negyven kilós legyen. Úgy látta, hogy engem ebből ki kell venni. Az elején tiltakoztam, mert én egy hatgyerekes családban nőttem fel, nekem az volt a normális, hogy mindig dolgozom. De aztán hajlandó voltam befejezni a vendéglátást, mert biztonságban éreztem magam, és nem kellett az egzisztenciámról gondolkodnom. Elfogadtam ezt az ideált, hogy a nő otthon főz, mos, takarít, neveli a gyerekeket.

Hogy tolerálja a férj, hogy Meggie legalább heti kétszer próbál, és két fellépése van?

- Az elején nagyon nem bírta, hogy énekelek. A nőt látta bennem, a színpadon is, nem akart megosztani másokkal látványban sem. De sokéves nevelési diktatúrámnak köszönhetően belátta, hogy csak azért, mert fellépek, nem biztos, hogy félrelépek. Ha nincs benne annyi bizalom, hogy engedjen, akkor miért van velem? Ma már hagy, sőt büszke rám. Sokszor ő készíti a vacsorát, rendezi a gyerekeket. Imádja, hogy itthon vannak a zenekari próbák a garázsunkban, ő is szeret ideülni közénk. Sőt, jön a kisfiunk is, kottát ír, dobol...

Meggie-nek ez a második házassága. Volt egy rövid első, aminek régi-régi emléknyomairól azt mondja:
 
- Jól tettem, hogy elváltam. Sokáig férfigyűlöletből élt a lelkem. Amikor megismertem a második férjemet, csak lassan-lassan fogadtam el, hogy valaki nem megvenni akar, hanem szeretni, és akkor hagyhatja magát az ember. Nem mindig arról szól a történet, hogy csalódni kell. Esélyes, hogy egyszer valaki olyan szeret beléd, akire azt mondod: Jé, erre vártam egész életemben! Majdnem 16 év különbség van a gyerekeim között, ma már az anyaságot is sokkal lazábban élem meg. Tudom, hogy nem kell állandóan aggódni. A fülem, a figyelmem ott van, de hagyom békén a gyerekeket.

 

A LEGKÖZELEBBI KONCERTEK KÖZÜL

Horváth Meggie a 80-as évek slágereiből énekel november 20-án a Padláson, sanzon-estje lesz november  28-án az MMIK-ban. Új együttesével szombat óta próbál: jazz-blues alapokon saját szerzeményeket. Maga írja a szövegeket, amikhez rögtön jön a dallam is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!