Púder Nélkül

2010.12.27. 15:38

Sztárok vallanak az újévi fogadalmakról

Véget ért a karácsonyi roham, elfogyott a bejgli, a halászlé és a töltött káposzta is, kipihentük a kaotikus készülődés okozta sokkot, sikeresen elkerültük az idegösszeomlást is, de máris azon kezdünk gondolkodni, az új évben min szeretnénk változtatni. Sztárokat kérdeztünk arról, vajon ők megfogadnak-e valamit az újesztendőben.

Szabados Judit

A fogadalmaknál fontosabb a tudatos életvezetés – mondja Katus Attila aerobic világbajnok, aki edzői munkája során nem egy komolynak látszó elhatározással találkozott már.- Azt gondolom, a hirtelen fellángolások nem vezetnek sehová, napról napra lehet elérni a célokat – véli. Persze év elején sokan keresik fel a fitnesztermeket, de idővel lemorzsolódnak, hisz nem bírják a terhelést, vagy épp kiderül, mégsem fér bele az idejükbe, a drasztikus váltás egyszerűen nem tartható – mondja a többszörös aerobic világbajnok.

- Én szilveszterkor átgondolom, mi történt az óévben, és mire szeretnék törekedni az újban, akár munkáról, akár párkapcsolatról, akár családról legyen szó. Talán még kívánok is valamit, de ez nem az újévhez kötődő fogadalom – meséli.

- Alapvetően nem szoktam fogadalmakat tenni szilveszterkor, nem hiszek az ilyesmiben. A fogadalmak arra valók, hogy megszegjük őket – árulta el nevetve Terecskei Rita énekesnő. – Tulajdonképpen nem a fogadalom számít, hanem hogy mit teszünk, hogyan élünk. Az biztos, hogy én 2011-ben nem fogok unatkozni. Február végén jelenik meg a hatodik lemezünk, amit az országot bejárva szeretnénk mindenkinek megmutatni egy-egy koncerten. Rengeteg dolgunk lesz a Zanzibarral, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Szerencsére az idei év is tevékenyen telt, sokat koncerteztünk és az ősz már az új dalok írásáról, klipforgatásról szólt. Nagyon nagy a tűz a csapatban, úgyhogy már várom 2011-et.” – tette hozzá.

 


Koncertlázban ég Varga Győző, az Irigy Hónaljmirigy tagja is, aki a tőle megszokott humorral állt a kérdéshez. - Mindig megfogadom, hogy semmit sem fogadok meg, és ezt minden évben be is tudom tartani. Igazából nem hiszem, hogy bármit is meg kellene fogadni pont az év végén, mert azt biztosan meg lehetett volna tenni bármikor az év folyamán. Szerintem nem is fogadkozni kell, hanem csinálni, de azonnal – mondja a zenész, aki azért valószínűleg egy valamit már az év elején megfogadott: húszéves, jubileumi bulijukkal örömet szereznek az őket szerető közönségnek.

 

Joshi Bharat fejében azonban több elhatározás is megfogalmazódott. Ám a műsorvezető szerint csak olyan fogadalomnak van értelme amit - ugyan nagy önfegyelemmel de – be is tud tartani az ember, különben csak saját magát csapja be.

A felmérések szerint öt fogadalomból négy kudarcba fullad, hiszen nem tudjuk tartani magunkat a drasztikus tervekhez.  Talán tényleg jobban járunk, ha a sztárokhoz hasonlóan azt fogadjuk meg, hogy idén nem fogadunk meg semmit.

A legtipikusabb újévi fogadalmak az életmódot érintik. Leszoknánk a dohányzásról, egészségesebben étkeznénk, fogyókúrába kezdenénk, vagy a komplett életünket szerveznénk újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!