Púder Nélkül

2011.01.24. 14:16

Intim torna: a gátizmokat és a női önértékelést is megerősíti

Az intim tornáról hallva, a hölgyek gyakran szemérmesen kuncognak. Mi a helyzet valójában? - kérdeztük Bojtor Ildikó személyi edzőt.

Merklin Tímea

- A nők általában úgy vélik: nekem nincsenek problémáim, ott lent minden jól működik - mondja Bojtor Ildikó.

- Ám akik megtanulják a medencealapi izmok tréningjét, azt kérdezik: Ezt miért nem tanítják már fiatal korban? Mennyi problémát megelőzhettünk volna! Mert először mindenki azt gondolja, hogy a gátizmok elgyengülése, az idős hölgyek problémája. Pedig például a sportolóknak is van inkontinencia-problémája. A medencealapi izmok sorvadása célzott izomtréning hiányában már 18-20 éves korban elkezdődik.

Az intim torna megérezteti a gátizom irányíthatóságát, mozgathatóságát, segíti testünk-lelkünk harmóniába kerülését. Gyakran fájdalmak, félelmek, lelki sérülések kerülnek elő. Szó esik az érzelmi konfliktusokról, amelyek női szerveinket betegítik meg. Mit üzen egy ciszta, mióma, vagy méhszájseb. Sokszor elég csak beszélni róla. Az intim torna nem csak a gátizmunkat, hanem a női önértékelésünket is megerősíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!