Púder Nélkül

2011.01.12. 16:50

Katy Perry: berobbant a Firework, jöhet az E.T.

Világszerte több, mint nyolcmillió letöltéssel Katy Perry tavalyi slágere, a Snoop Doggy Dogg közreműködésével felvett California Gurls című szerzemény volt a legkelendőbb digitális zeneszám a tavalyi évben. Az énekesnő ezzel egy újabb rekordot tudhat magáénak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tavaly Budapesten is koncertet adó Katy Perry napjaink legnépszerűbb énekesnői közé tartozik. Ezt többek között eladási eredményei is alátámasztják, hiszen nagylemeze egymillió példányszámot meghaladó mértékben fogyott, kislemezeit pedig összesen 10 millióan töltötték le. A legjobb eredmény a California Gurls című dalához kötődik, az említett zeneszám digitális változatát Amerikában közel négy és félmillióan vásárolták meg, világszerte pedig 8 millió letöltéssel büszkélkedhet a szerzemény.

Az énekesnő idén már két díjat is besöpört, a People’s Choice Awards rendezvényén a kedvenc női előadónak választották, illetve online kategóriában is ő nyert. Ezen a díjátadón már 2009-ben elismerték az énekesnő tehetségét, akkor legjobb popdal kategóriában volt befutó. Katy Perry rövid karrierje alatt számos további rangos elismerést tudhat még magáénak, többek között egy Brit Award, két MTV Europe Music Awards, egy NRJ Music Award és két Teen Choice Awards díjat is. A dicsőséglista idén folytatódhat, hiszen a Teenage Dream című nagylemeze mint az év legjobb albuma, a California Gurls című dal pedig mint a legjobb popdal jelölést kapott a Grammy-díjra is.

Az énekesnő legutóbbi kislemeze a Firework című dalból készült, melynek videoklipjét részben Budapesten forgatták. Ez a dal immár negyedik hete áll a Billboard magazin kislemez-listájának élén, de hamarosan bemutatásra kerül az újabb kislemez, az E.T. is. Katy Perry a közeljövőben színésznőként is bemutatkozik, az Így jártam anyátokkal című sorozat legújabb évadában fog vendégszerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!