Púder Nélkül

2011.01.01. 13:21

Mindig van rosszabb annál, mint amit magunk átélünk - Maya naplója

Számos karácsonyt töltöttem úgy, hogy hazatérve a nagy családi csinnadrattáról, csak a kutya meg a tévé fogadott. Ennek ellenére soha nem fogtam fel tragikusan a dolgot, noha nem volt túl rózsás a helyzet.

Maya

Bandinál vagy tízen csoportosultunk éveken át, a karácsonyfát is együtt vásároltuk meg neki. Szegény srác, emlékszem, az egyik karácsonykor épp egy komoly betegséggel küzdött. Huszonéves létére  megtámadta a rák, mégpedig az a fajta, amelynek a végkimenetele sokszor a lehető legrosszabb. Két másik ismerősöm ugyanebben a betegségben vesztette életét, ezért nagyon aggódtam érte. Rendszeresen járt kemóra, le is fogyott, de valahogy mindig átvészelte a nehezét. Nem volt jó kedve ezen a szentestén, s ráadásul még a csaja is lelépett. Ezért szoktam én azt mondani, hogy mindig van rosszabb annál, mint amit én magam átélek... Szerencsémre mindig észrevettem és tanultam mások életéből, ezért ha elért az önsajnálat, csak eszembe kellett juttatnom egyik-másik ismerősöm gondját-baját. S máris jobb színben tűnt fel az életem. Bandi azóta meggyógyult, ezért akkor is rá gondolok, ha akaraterőre van szükségem. Nem rég eszembe is jutott...

Üdv: Maya 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!