Púder Nélkül

2011.04.29. 12:02

A szerelmi izmok karbantartása a szülést is segíti

Mivel segíthetnek testüknek a várandósok, hogy "rágyúrjanak" a szülés csodájára?

Merklin Tímea

Ha a kismama megtanulja irányítani, kontrollálni a medencealap izmait, finom ráhangolódásra lesz képes, nagyobb önbizalomra tesz szert. Sokuktól kapok visszajelzést gátmetszés nélküli pozitív szülésélményről - mondja Bojtor Ildikó. 

A mi kultúránknak eddig nem volt része a szülésben résztvevő izmok felkészítése, rugalmassá tétele. Az edzetlen, merev izomzat nehezen tágul, gyakorta reped. A fekvő testhelyzet miatt a gátizomzat egyenetlenül terhelődik, ezért gyakran gátmetszéssel alakítják ki a táguláshoz szükséges teret.

A természeti népek asszonyai soha nem szülnek hanyatt fekve, ahogy ürítésre sem használjuk ezt az egyébként kényelmes pózt. A szülés utáni speciális intimtorna segít a visszarendeződésben. A hüvely izmának tréningje az anatómiai helyén tartja a körülötte lévő hólyagot, méhtestet és a végbelet. Így megelőzhetők az izomgyengeségből adódó süllyedések és az inkontinencia. Nem utolsó sorban a szerelmi izmok karbantartása a mielőbbi örömteli együttlétre is felkészít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!