Púder Nélkül

2011.04.21. 13:07

Szex és Pest: pikáns regénnyel töri meg a csendet Kármán Irén

Hosszú hallgatás után egy dokumentarista alapokon nyugvó fikciós könyvvel jelentkezik Kármán Irén. A 2007 júniusában brutálisan megvert oknyomozó újságíró Szex és Pest című regényében három, alvilági kapcsolatokkal fűszerezett, kalandos életű nőt ismerhetünk meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A kilencvenes évek olajügyeinek politikai összefüggéseivel foglalkozó szerző megtanulta, Magyarországon nem lehet nyíltan beszélni, így mindazt, amire nyomozásai során bukkant, zseniálisan szövi össze regényében a fikcióval.

Kármán Irén négy évig a nyilvánosság kizárásával élte mindennapjait. Most, hosszú hallgatás után tér vissza három modern lány sikamlós, alvilági szálakkal bőven átszőtt történeteivel. A kilencvenes évek olajos ügyei után nyomozó riporter azután költözött el a fővárosból, miután 2007. június 22-én máig ismeretlen tettesek elrabolták, egy autóba tuszkolták, összekötözték, brutálisan megverték, majd a Lágymányosi hídnál a Duna partra vetették. Az írónő az eset után családja védelmében elvonult a kíváncsi szemek elől és vidékre költözött. Ott írta meg mintegy terápiaként, az őt ért traumát írással feldolgozva Szex és Pest című regényét, amelyben nagyszerűen gyúrta össze kitalált elemekkel mindazt, amit az évek során nyomozásai alatt tapasztalt. Az izgalmas sztorikat sok helyen a szerző maffiafeleségekkel való beszélgetései ihlették, ám Irén nem tart újabb bosszútól, hiszen a karakterek több valós figurából lettek zseniálisan felépítve.

„A kritikusokon kívül nem félek senkitől, hiszen a regény egy teljesen más műfaj, tágabb kereteket biztosít egy író számára. A velem történteket nem lehet elfelejteni, de úgy sem élhetek, hogy örökké a négy évvel ezelőtti történéseken gondolkodjak. Túl kell lépni rajta, levonni a tanulságokat és új utakat keresni. A kimondhatatlan dolgokat ezért tettem át fikciós környezetbe.”– árulta el az évek óta hallgató Kármán Irén.

A Szex és Pest három barátnő különös szerelmi történeteinek füzére, ám a sorok között olvasva nagy port kavart múlt béli események is felelevenednek.
VIP – azaz Vica, a csábító reklámfilm rendező, Ildikó, a nőiességét jól használó fotóriporter és Piroska, az ártatlannak tűnő könyvkiadással foglalkozó üzletasszony. Három, eltérő személyiség, akikben akad közös vonás: szeretik a pénzt és életük során számtalan pikáns kalandban volt részük alvilági férfiak oldalán. Tudják, a szex és a pénz hatalom, amellyel szerintük bármit el lehet érni Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!