Púder Nélkül

2011.05.22. 06:07

Sálak, kendők a táskákon, öv helyett, sőt, a hajunkban is

A sál és a kendő idén tavasszal és nyáron nélkülözhetetlen minden korú és stílusú nő ruhatárából. Na, de milyet válasszunk és hogyan viseljük? Előnye, hogy többféleképpen is megköthető, s szinte bármihez hordható: elegáns vagy hétköznapi szereléshez is remekül fog illeni a helyesen kiválasztott darab.

Horváth Viktória

Arra is tökéletes, hogy feldobjuk vele az egyszerűbb vagy már sokat hordott ruháinkat, a sál és a kendő ugyanis olyan mint az ékszer: kombinálható, kiemel, ugyanakkor el is takarhat, ha éppen úgy akarjuk.

– Teljessé teszi az öltözeteket – mondta el Kiss Miklósné Anikó a Divat Box vezetője. – Mára már nem korlátozódik az őszi-téli szezonra a sálak, kendők használata, mindenkorra egyedi megjelenést kölcsönöz. A szeszélyes tavaszi időjárás hálás kiegészítője lehet egy puha kelme, nyáron a nap perzselő sugarai ellen nyújt védelmet.

– Idén tavasszal a romantikáé a főszerep, újra felfedezhetjük a virágos, pettyes, kockás anyagokat, és ezek kombinációját csipke, fodor, és rojt kíséretében. Egyéniségünket és hangulatunkat is kifejezhetjük azáltal milyen ruhadarabot milyen típusú sállal viselünk – folytatta a kereskedő.

Lehetünk szerények, viszszafogottak az alkalomhoz illően egy pasztellszínű, vagy diszkréten mintás kiegészítővel, míg a harsány, hivalkodóan színes, nagy mintás kendők a fiatalok sportos farmer öltözékének, és fantáziájuknak végelláthatatlan formavilágát jeleníti meg. Klasszikusan a nyakunkba kanyarítjuk, de rendhagyó módon jól mutat a nadrág derekába övként befűzve, csuklóra kötve, vagy egy szerény táska fülére kötve csinosítani azt, esetleg hajba kötve, mint frizura kelléket használni.

– Fontos azonban megjegyezni az örök igazságot: a kevesebb több. Nem szerencsés túlöltözni, és túldíszíteni magunkat. Ha az öltözék a hangsúlyos, nem lehet túlzó a kiegészítő – tanácsolta Anikó. Ha nagyobb darabot választunk, érdemes a közepét a mellkasunkra leengedni és hátul összekötni a két végét, esetleg átvetni a másik vállunkra és ott lazán leengedni.

A vékonyabb és kisebb kendőket, gyengéden átvethetjük a vállunkon egyszer vagy elől egy finom csomóban rögzíthetjük. Ha viszont egy maxi méretűt választottunk, azt érdemes stólaként átvetni a hátunkra vagy mélyen leengedni elől. Nemcsak melegen tartja a nyakunkat, de még fel is dobja az öltözékünket. 

Szerző: Horváth Viktória  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!