Púder Nélkül

2011.05.08. 12:22

Takács Nikolas különleges kalapban lehet Álompasi

Mint ahogy várható volt, Takács Nikolas előbb-utóbb fellendíti a hazai kalapipart, a sármos énekes azzal is segíti a folyamatot, hogy a legközelebbi megmérettetésre, a TOP 100 Álompasi döntőjére maga tervezi a hódító darabot, amivel valószínűleg utat nyit a rá szavazó, rajongó női szívek felé.

Osváth Sarolta

Mint az köztudott, a fejfedő viseléséhez minden körülmények között ragaszkodó énekes megszámlálhatatlan divatos és divatjamúlt, ám de különleges darabbal rendelkezik, minden sapka és kalap kategóriában. Könnyű volt megjósolni, hogy csak idő kérdése, mikor jön el a kalappiac újabb virágzása. A legkülönlegesebb kalappal a megfelelő alkalomra várt, amelynek ötletét végül a TOP100 Álompasi jelölése és döntőbe jutása hozott meg.  Nikolas ugyanis úgy döntött, tervezőként is kipróbálja magát, és CKM – JOY TOP100 gálára saját elképzeléseit valósítja meg egy profi szakember segítségével.


Az utóbbi időben csak Vujity Trtko sima baseball sapkája jelentett némi kihívást, de a jelek szerint nem ütötte át még a fiatalon a kopaszodó titánok ingerküszöbét sem. Most azonban valószínűleg semmi nem áll a sapka-kalap módi gyors térhódításának útjába, mert jön Nicolas és a saját tervezésű kalapja, aminek láttán – bátran megelőlegezhetjük – szem nem marad szárazon. A női szívek meghódításának minden bizonnyal elengedhetetlen kellékévé váló Nicolas kalap egy stylist segítségével készül majd, de teljes egészében Nicolas egyéni ízlését tükrözi. 

„A kalapkészítés rendkívül nehéz szakma, ezért hívtam segítségül Virágot, aki már az X-Faktor alatt is fantasztikus darabokat készített nekem. Rengeteg ötletet megosztok vele, amelyeket aztán ő papírra vet, majd együtt kiválasztjuk a legjobbakat. Még nem döntöttem el, hogy a TOP100 gálán melyik kalapot viselem majd, ezt mindig a ruhámhoz igazítom. De egyben biztos vagyok: különleges lesz. Virággal ugyanis tökéletesen megértjük egymást” – árulta el Takács Nikolas, akinek mostanában kevesebb ideje jut a kalaptervezésre, mivel minden erejével a május 27-i önálló nagykoncertjére készül.

 



Kalapok ügyében egyébként enyhe sokk már a királyi esküvő kapcsán is érhetett bennünket: először is annyi kalapot kis országunk összes kalapszalonjában nem találnánk, amennyi a Westminster apátságban aznap összejött. Hogy a fazonokról, a stílusokról, a méretekről és a színekről, anyagokról ne is beszéljünk !

A legizgalmasabb talán Victoria Beckham kisméretű mozdonyütközőre, vagy nagyméretű bányászlámpára emlékeztető fekete tokja volt, amelyet valamilyen fortéllyal a homlokára rögzítve viselt, miközben belőle kinyúló hatalmas fekete fűszál-szerűségek kanyarogtak a feje körül.

Láttunk hatalmas, malomkeréknyi lila kalapot, áttetsző karimával, csíkosat, pöttyöset, virággal díszített megoldást, amelyek egyben a hölgyek kísérőjét is decensen távol tartották. Voltak bohókás darabok, ara papagálytól külcsönzött színes tollakkal, ezzel ellentétben a királyi ház korosabb hölgytagjai a klasszikus megoldásokat részesítették előnyben – Erzsébet királynő talpig sárgában volt jelen, közepes, kissé lefelé ívelő karimájú kalapján diszkrét rózsával. A legizgalmasabb látványt a fiatalos fejdíszek nyújtották: a világ tévénézői ízelítőt kaphattak a borsosan megfizetett kalaptervezői fantázia, formai, színbeli és műfaji határokat nem ismerő kavalkádjából, a kis szolíd madárfészektől a fordított gyerekbiliig. 

Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!