Púder Nélkül

2011.06.26. 13:09

Hagyjuk az üvegcipőt, járjunk csinos saruban!

A saru már az ókori Görögországban is divatos cipőnek számított, nem csoda hát, hogy a mai napig vissza-visszatér a kifutókra, és ezzel együtt az üzletek polcaira is.

Kiss Anna

A tavasz és a nyár egyik legkedveltebb és legstrapabíróbb lábbelije a lapos talpú, sok pántos saru.

– Az elmúlt szezonban az egyik legnépszerűbb cipőfazon volt, fiatalok és idősek egyaránt keresik– tudtuk meg Guzs Bernadettől, az egyik zalaegerszegi cipőüzlet vezetőjétől. – Az idei divatszínek a klasszikus fekete, a barna, a fehér és a sötétkék. De egyre többen keresik a színes, különleges sarukat is.

Az üzletvezető azt is elmondta, a különbség szandál és saru között csak néhány pánt és pár centi sarokmagasság.
– A magas sarkú, vastag pántos lábbelit szandálnak hívjuk, míg a lapos talpú, több, vékony pántból álló cipő inkább saruként ismert, de most már szinte minden nyári lábbelire a saru kifejezést használják vevőink. Egyes fazonokat gyönggyel, kisebb-nagyobb kövekkel díszítenek, így a cipő olyan, mint egy szép ékszer, bármilyen egyszerű öltözéket feldobhatunk vele. Illik farmerhoz, maxiruhához, rövid szoknyákhoz is. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a bokánál vastag pánttal díszített fazon nem mindenkinek áll jól. A kicsit erősebb, izmosabb vádlival rendelkező hölgyek inkább a vékony pántos fazonokat keressék, hiszen azok előnyösebbek: hosszabbnak, vékonyabbnak mutatják a lábakat.


Korosztályonként változik az ízlés, míg a fiatalok az extrémebb formákat kedvelik, az idősebbek a klasszikus vonalakat, egyszerű fazonokat viselik szívesen. – Már egészen kicsi, gyermekméretben is találhatunk sarukat, mert sok kislány szeretne összeöltözni az anyukájával. Ez a fazon kicsit „csajosabb”, mint a gyerekszandálok” általában.

 Szerző: Kiss Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!