Púder Nélkül

2011.06.27. 05:25

Vagány, élénk bizsuk nyárra

A nyár a vidámság, a bolondos színek ideje. Nincs is ennél alkalmasabb évszak arra, hogy valami merésszel, valami újszerűvel rukkoljunk elő. Egy vagány bizsu pedig igazán feldobhatja öltözékünket.

B. Virág Rita

A bizsuk jó tulajdonsága, hogy nem csupán az elegánsabb és hivatalos alkalmakkor használhatjuk őket, hanem a hétköznapi viseletünket is felfrissíthetjük vele. Egy-egy vagány,  különleges darab a megszokott ruhát is extravagánssá, a hagyományosat is újszerűvé varázsolhatja.

Nyáron ne féljünk karakteres, merész, élénk színű nyakba- vagy fülbevalót, karkötőt választani. A napsárga, a paradicsompiros, az orgonalila, a fűzöld, a narancssárga és a tengerkék, illetve különleges árnyalataik megunhatatlanok és gyakorlatilag megszámlálhatatlan variációt kínálnak.

Nem kell megijedni a szokatlanul nagy méretű medáloktól, brossoktól, a hatalmas köves, netán karika fülbevalóktól. Ezek viseletekor csak annyit kell szem előtt tartani, hogy egyszerre lehetőleg egy testrészünket hangsúlyozzuk, ne hordjunk egy időben óriási fülbevalót és erőteljes színű gigamedált.

A fülbevalók esetében végtelen a választási lehetőség. Az apró halálfejekkel díszített,  kissé törvényt bontó fekete, üstdobszerű fülbevalótól a romantikus, érzelmes hatású piros, bíbor, narancs színekben pompázó kövecskékkel díszített szívecskén át az egyszerűbb, egyszínű, formáját tekintve is hagyományosabb stílusú darabokig igen széles a paletta.

Természetesen a jobb helyeken a választott fülbevalóhoz színben, formában, stílusában is passzoló egyéb kiegészítőt is találunk, karkötőt, nyakláncot, gyűrűt, esetleg csatot.

A nyakbavalók esetében a gyöngyből készültek örök darabok. Mellettük egyre gyakoribb viselet a medállal ellátott. Ezek lehetnek csilli-villi kövekkel, strasszokkal kirakott ékszerek, de az extravagáns, furcsa alakú darabok sem ritkák.

Akik mégis tartózkodnak az élénk színektől, szokatlan formáktól, és az egyszerűbb felé húznak, azoknak jó hír, hogy a természetközeli, naturalisztikusabb stílus sem idegen a mai divattól. A fából, egyéb természetes anyagokból készült kiegészítőknek nagy rajongótábora van. A keleti, afrikai hangulatot megidéző darabok egzotikusabbá tehetik viselőjüket. Ma már számtalan olyan internetes portál létezik, amelyek kifejezetten ezen kiegészítők eladására specializálódtak.

Szerző: B. Virág Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!